Sökning: "Köttkonsumtion"
Visar resultat 16 - 20 av 66 uppsatser innehållade ordet Köttkonsumtion.
16. För- och nackdelar med köttkonsumtion : en sammanställning av de möjliga konsekvenserna med kött i människans diet, ur ett västerländskt perspektiv
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Att livsmedel tar upp en stor del av människans liv är grundläggande och förståelsen för att det även har så stor betydelse på vår hälsa, miljö och klimatet, är en förutsättning för att framtida generationer ska kunna leva utan hunger och fattigdom. Köttkonsumtionen i västvärlden bygger framförallt på rekommendationer som tagits fram av världshälsoorganisationen samt respektive lands motsvarighet till Livsmedelsverket. LÄS MER
17. Reducing meat consumption : a mixed methods study investigating attitudes of young adult omnivores
Master-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Background Meat is one of the most nourishing and highly consumed foods, but the controversy around theconsumption of meat products, and the negative effects around the consumption of meatproducts led to increased scholarly attention on the user willingness to alter their meatconsumption. In Sweden, a guideline by the Livsmedelsverket (The Swedish National Food Agency) in 2015 encouraged people to consume less red and processed meat. LÄS MER
18. Sambandet mellan personlighetsdrag och kostval bland universitetsstudenter
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbeteSammanfattning : Femfaktormodellen är en personlighetsteori som används för att beskriva och utvärdera människors personligheter. Denna studie utgick från Femfaktormodellen och undersökte sambandet mellan personlighetsdrag och kostval, vilka könsskillnader som fanns avseende personlighetsdrag och kostval samt vilka de främsta självrapporterade anledningarna till att avstå eller minska köttkonsumtion var. LÄS MER
19. "Hemma är det jätteenkelt. Det som påverkar är när man träffar andra människor" : En kvalitativ studie om veganers orsaker, identitet, livsstil och sociala sammanhang
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Det finns flera slags växtbaserade kosthållningar. Den veganska är den mest långtgående och exkluderar alla animaliska produkter, inte enbart i kosten utan i livet överlag. Det finns flera orsaker till att bli vegan: att på eget bevåg sluta med sådant som är mat för de allra flesta. LÄS MER
20. Kaninkött : ett hållbart alternativ?
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Köttkonsumtionen stiger i världen, både i länder som tidigare haft stor köttkonsumtion, och i länder där konsumtionen tidigare varit begränsad av ekonomiska skäl men där befolkningen nu har råd att köpa kött i större utsträckning. Köttkonsumtionen stiger i både absoluta och relativa termer. LÄS MER