Sökning: "KIWI"

Visar resultat 1 - 5 av 25 uppsatser innehållade ordet KIWI.

  1. 1. Enzymaktivitet i kostkällor och bromelains förmåga att spjälka vassle- och ärtprotein

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Mattias Stenström; Marcus Jacobsen; [2022]
    Nyckelord :Enzym; bromelain; proteas; grodd; skott; ananas; protein; vassle; ärtprotein; aktivitet; matsmältning; spjälkning; upptag; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Proteiner är kroppens byggstenar och behövs bland annat för att reparera celler, bygga upp vävnader och muskler samt bilda enzymer. Proteinbrist kan leda till försämrad hälsa och därför finns rekommendationer att andelen protein i den dagliga kosten bör utgöra 18 E%. LÄS MER

  2. 2. Förpackningar till frukt ochgrönsaker i relation till matsvinn : En studie om förpackningar till frukt och grönsaker kan motiveras ur klimatsynpunkt

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Josefine Précenth; [2022]
    Nyckelord :food waste; fruit; vegetables; packaging; förpackningar; livsmedel; matsvinn; frukt; grönsaker;

    Sammanfattning : En tredjedel av den globala producerade maten gick förlorad 2019 samtidigt som 690 miljoner människor gick hungriga. Maten som inte konsumeras står för 8–10% av de globala växthusgaserna. LÄS MER

  3. 3. Normkritisk vägledning

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för lärande och samhälle (LS)

    Författare :Julia Bengtsson; Ann-Maarit Hassel; [2020]
    Nyckelord :Normer; Normkritisk pedagogik; Studie- och yrkesvägledare; Social rättvisa; Värderingar;

    Sammanfattning : Normer är grundade på våra föreställningar och attityder om det som anses vara normalt eller det som i motsats kan vara avvikande och därmed icke-normalt. Attityder kan leda till att det uppstår reproduktioner som begränsar individens möjligheter i sin karriärutveckling. LÄS MER

  4. 4. Shelf life of fresh-cut fruits and salad leaves treated with Pulsed Electric Field (PEF)

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Chandan Soni; [2019]
    Nyckelord :PEF; pulsed electric field; reversible electroporation; calorimeter; metabolic rate; shelf life; fresh commodities; food engineering; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Application of Pulsed Electric Field (PEF) treatment on five fresh commodities was analysed for the changes in the metabolic and physiological effects on their shelf life. Treatment parameters were optimised in order to achieve uniform electroporation on the samples, which was analysed by Propidium Iodide staining for the leaf samples. LÄS MER

  5. 5. Omnidirectional pong playing robot : Pong playing robot using kiwi drive and a PID controller

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Filip Björklund; Christopher Strand; [2019]
    Nyckelord :Mechatronics; Omnidirectional; Kiwi drive; Image recognition; Control theory; Mekatronik; Bildigenk¨anning; Flerdimensionell robot; Reglerteknik;

    Sammanfattning : This project goal was to determine the flexibility of an omnidirectional robot with a physical implementation of the video game pong. A robot was created to follow and catch a ball and could play against a human player. LÄS MER