Sökning: "Kelp"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade ordet Kelp.

  1. 1. Seaweed with several benefits A qualitative study about companies’ interest in an environmental project of seaweed cultivations and important factors to consider when formulating a sustainable value proposition of the concept.

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Kajsa Eriksson; Lovisa Rogbring; [2021-06-30]
    Nyckelord :Environmental project; Seaweed cultivation; Kelp; Saccharina latissima; Climate change mitigation; Carbon offsetting; Eutrophication mitigation.;

    Sammanfattning : Climate change calls for urgent responsibility, not at least from companies, and limitingactivities is vital to not suppress Earth's systems. Carbon offsetting is a short-term solutionused by companies to lower its environmental impact, but new innovations are needed.Multiple researchers have stated several environmental benefits with seaweed, e.g. LÄS MER

  2. 2. Seaweed as a future food : a nutritional perspective with focus on seaweed aquaculture in Scandinavia

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Robin Lukic; [2021]
    Nyckelord :Edible seaweed; sugar kelp; Scandinavian seaweed aquaculture; nutrients; toxic metals; food processing; food safety regulation; IMTA;

    Sammanfattning : Edible seaweeds or macroalgae have been a staple food for many centuries in parts of East Asia and have recently started to gain attraction in Europe. Seaweed aquaculture is a well-established food production system in many East Asian countries but has only recently started in Scandinavia. LÄS MER

  3. 3. Är alger framtidens snacks?

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Mikael Johansson; Carolin Hevelius; [2021]
    Nyckelord :Alger; sockertång; makroalger; chips; Pringles; potatis; näringsämnen; B12; stärkelse; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : En nyckel för att uppfylla klimatförändringsmålen är att producera mer mat från havet. Detta kan vara ett viktigt bidrag till livsmedelssystemet för jordbruket eftersom åkermarken är begränsad. Med en växande befolkning som behöver mat finns det bara inte tillräckligt med åkermark. LÄS MER

  4. 4. En undersökning av baobabfruktens teknologiska och sensoriska egenskaper vid såstillverkning

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap

    Författare :Sebastian Andersson; [2020]
    Nyckelord :Baobab; emulsion; sauce; sensory; consumer analysis; Baobab; emulsion; sås; sensorik; konsumenttest;

    Sammanfattning : Undersökningens målsättning var att utveckla en sås baserad på torkat baobabfruktkött. Baobab är ett träd som främst växer i Afrika och både fruktköttet, kärnorna, bladen och barken kan användas som livsmedel eller örtmedicin. Frukten har ett högt näringsinnehåll av både makronutrienter och mikronutrienter. LÄS MER

  5. 5. Kelp : Vertikal odling för inomhusmiljö

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för design

    Författare :Caroline Rautio; [2019]
    Nyckelord :Odling; Vertikal odling; Skulptur; Växter; Kelp;

    Sammanfattning : Vertikal odling är en växande trend och det är trevligt att ha växter hemma, det ger en känsla av hemtrevnad. Växter bidrar till bättre luftkvalité eftersom de genom fotosyntesen suger i gifter som finns i våran inomhusluft och samtidigt producerar de syre. LÄS MER