Sökning: "Kimchi"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet Kimchi.

  1. 1. Solid-state fermentation of the microalgae Scenedesmus sp. for improved conservation and protein digestibility

    Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik; Lunds universitet/Bioteknik (master)

    Författare :André Nordin Fürdös; [2023]
    Nyckelord :microalgae; scenedesmus; solid-state fermentation; lactic acid fermentation; algae; feed; ensiling; silage; protein digestibility; PDCAAS; alternative protein; plantarum; ninhydrin; conservation; biotechnology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : As part of a research grant aimed at producing chicken feed from the novel microalgae Scenedesmus sp., called the ReMAPP project, this thesis investigates opportunities to increase the conservation potential and protein digestibility utilizing solid-state lactic acid fermentation and commercial enzyme additives. LÄS MER

  2. 2. Har fermenterad kimchi i jämförelse med färsk kimchi effekt på fasteblodglukos hos vuxna?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Nicole Andersson; Iman Issa; [2021-08-06]
    Nyckelord :Kimchi; diabetes; fasteblodglukos; random; fermenterad kimchi; färsk kimchi; fasting blood glucose; fermented kimchi; fresh kimchi;

    Sammanfattning : Sammanfattning Titel: Har fermenterad kimchi i jämförelse med färsk kimchi effekt på fasteblodglukos hos vuxna? Författare: Iman Issa och Nicole Andersson Handledare: Klara Sjögren Examinator: Jenny van Odijk Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2021-05-26 Bakgrund: Diabetes är en av de främsta dödsorsakerna, vars förekomst ökar med stigande ålder. Övervikt, fetma samt en låg fysisk aktivitet ökar risken att drabbas av diabetes. LÄS MER

  3. 3. γ-aminobutyric acid Rich Foods : methods for production and the effects of intake

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Agnes Sjöblom; [2021]
    Nyckelord :gamma-aminobutyric acid; GABA; GABA tea; fermentation; functional food; probiotics; lactic acid bacteria;

    Sammanfattning : The current widespread interest in healthy lifestyle creates a demand for functional foods. New nutritious food products and supplements are launched on the market and products enriched with γ-aminobutyric acid (GABA) constitutes some of them. γ-aminobutyric acid is a widely present amino acid in plants, animals, fungi and microorganisms. LÄS MER