Sökning: "Kitchen"

Visar resultat 1 - 5 av 485 uppsatser innehållade ordet Kitchen.

  1. 1. Kom spring på gömda stigarna i skogen - ett rekonstruktionsförslag av Orangeriberget på Gunnebo Slott, med pedagogisk inriktning

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kulturvård

    Författare :Disa Fjellström; [2023-05-17]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : This is an essay about a part of the English landscape garden at Gunnebo house in Mölndal municipality. The facility was bought 1778 by one of Sweden’s richest men, John Hall senior (1735-1802) and his family. LÄS MER

  2. 2. Viktiga kompetenser och förmågor inom Big Data analytics och dess effektivitet på marknadsföring : En kvalitativ studie om Big Data analytics inom köksbranschen

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Jonatan Hagberg; Philip Russell; Emil Larsson; [2023]
    Nyckelord :Big Data analytics; more effective marketing; competencies; Big Data analytics capabilities; dynamic capabilities; market capabilities; material resources; intangible resources; human skills; Big Data analytics; effektivare marknadsföring; kompetenser; Big Data analytics förmågor; dynamiska förmågor; marknadsrelaterade förmågor; materiella resurser; immateriella resurser; mänskliga förmågor;

    Sammanfattning : Big Data analytics är en fascinerande process som lyfter fram möjligheten att utvinna djupgående insikter och dra slutsatser från omfattande datamängder, och dess tillämpningsområden sträcker sig över flera branscher och områden inklusive köksbranschen och marknadsföring som denna studie fokuserar på. Utmaningen att dra nytta av Big Data analytics för att förstå konsumentbeteenden och preferenser kan dock vara betydande, men när företag tillhandahåller de rätta resurserna, kan de på ett effektivt sätt optimera sina marknadsföringsstrategier. LÄS MER

  3. 3. Minskning av matsvinn i hushållen: olika analysmetoder, liknande resultat : en litteraturstudie

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Cristina Randelin; [2023]
    Nyckelord :livsmedelsavfall; matavfall; konsument; livsmedelskedjan; hållbarhet;

    Sammanfattning : Minskning av matsvinn är ett av delmålen i FN:s Agenda 2030, en handlingsplan för omställning till ett hållbart samhälle. Globalt ska matsvinnet halveras per person i butik och konsumentled och minskas längs hela livsmedelskedjan till år 2030. LÄS MER

  4. 4. Utveckling av köksredskap : Omrörare som underlättar arbetet i köket

    M1-uppsats, KTH/Produktionsutveckling

    Författare :Ebru Bircan; Garabet Wartan; [2023]
    Nyckelord :CAD; Project plan; Project base; Product development; Construction; CAD; Projektplan; Project base; Produktutveckling; Konstruktion;

    Sammanfattning : Detta examensarbete syftar till att ta fram ett produktförslag för att utveckla en batteridriven omrörare som saknas på marknaden. Målet med projektet var att skapa en självverkande omrörare som underlättar arbetet i köket genom att effektivisera och förenkla matlagningen när det kommer till omrörning av livsmedel i kastruller och liknande. LÄS MER

  5. 5. Ensuring Brand Safety by Using Contextual Text Features: A Study of Text Classification with BERT

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för lingvistik och filologi

    Författare :Lingqing Song; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : When advertisements are placed on web pages, the context in which the advertisements are presented is important. For example, manufacturers of kitchen knives may not want their advertisement to appear in a news article about a knife-wielding murderer. LÄS MER