Sökning: "Kokos"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet Kokos.

  1. 1. Hur påverkar mindful eating uppfattning och beteende kring mat? : en fallstudie över användandet av en mobil mindful eating-applikation hos två personer med olika kosthållning

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ida Escudero Saukko; [2018]
    Nyckelord :medvetet ätande; ätbeteende; mobil applikation; nutritionsstatus; livsmedelskonsumtion;

    Sammanfattning : Mindful eating handlar om att medvetandegöra relationen till maten, ätandet och kroppen genom inkludering av alla sinnen, igenkänning av vanor och medvetenhet om hunger och mättnad. Konceptet har använts framgångsrikt för ökat medvetet ätande i flera studier. LÄS MER

  2. 2. Reningsmetoder för dagvatten innehållande mikroplaster från konstgräsplaner

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

    Författare :Vera Fjordefalk; [2018]
    Nyckelord :konstgräsplaner; fyllnadsmaterial; granulat; granulatfälla; granulatfilter;

    Sammanfattning : Det finns ungefär 1255 utomhusplaner gjorda av konstgräs i Sverige och den årliga ökningen uppskattas till 100 planer. Konstgräsplaner ger många fördelar för sportutövning och anläggningen av dessa har därför ökat kraftigt sedan sekelskiftet. Framförallt möjliggör konstgräsplaner en längre spelsäsong och fler speltimmar. LÄS MER

  3. 3. Does coconut fat have beneficial effects on blood cholesterol in healthy adults? - a systematic review

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Arghanoon Farhikhtah; Eddie Grahn; [2013-05-31]
    Nyckelord :coconut fat; cholesterol;

    Sammanfattning : Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition Sammanfattning Titel: Har kokosfett gynnsamma effekter på blodkolesterol hos friska vuxna? - en systematisk översiktsartikel Författare: Arghanoon Farhikhtah och Eddie Grahn Handledare: Lena Hulthén Examinator: Frode Slinde Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Examensarbete, 15 hp Datum: 2013-05-23 Bakgrund Kokosfett har fått mycket uppmärksamhet för sina påstådda positiva hälsoeffekter. Fettsammansättningen i kokos består av cirka 90 % mättade fettsyror. LÄS MER

  4. 4. Kostråd om mättat fett och kolhydrater i samband med förhöjda blodfetter : En undersökning bland primärvårdsdietister

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Eva Hummelgård; Hannah Thufvesson; [2013]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Nästan hälften av alla dödsfall i Sverige beror på aterosklerotiska hjärt-kärlsjukdomar, där en riskfaktor är förhöjda blodfetter. I den vetenskapliga världen och media återfinns en diskussion om kostråd inom detta område. LÄS MER

  5. 5. Cocoture - möbler i kokos

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö högskola/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)

    Författare :Anna Ingels; [2008]
    Nyckelord :design; möbler;

    Sammanfattning : .... LÄS MER