Sökning: "Kokosfett"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet Kokosfett.

  1. 1. Does coconut fat have beneficial effects on blood cholesterol in healthy adults? - a systematic review

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Arghanoon Farhikhtah; Eddie Grahn; [2013-05-31]
    Nyckelord :coconut fat; cholesterol;

    Sammanfattning : Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition Sammanfattning Titel: Har kokosfett gynnsamma effekter på blodkolesterol hos friska vuxna? - en systematisk översiktsartikel Författare: Arghanoon Farhikhtah och Eddie Grahn Handledare: Lena Hulthén Examinator: Frode Slinde Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Examensarbete, 15 hp Datum: 2013-05-23 Bakgrund Kokosfett har fått mycket uppmärksamhet för sina påstådda positiva hälsoeffekter. Fettsammansättningen i kokos består av cirka 90 % mättade fettsyror. LÄS MER

  2. 2. Kokosfetts påverkan på blodfetterna – En systematisk översiktsartikel

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Linnéa Hult; Sandra Westling; [2013-05-31]
    Nyckelord :Kokosfett; blodfetter;

    Sammanfattning : Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition Sammanfattning Titel: Kokosfetts påverkan på blodfetterna – En systematisk översiktsartikel Författare: Linnéa Hult och Sandra Westling Handledare: Fredrik Bertz Examinator: Ingrid Larsson Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Examensarbete, 15 hp Datum: 2013-04-11 Bakgrund: Kokosfett är ett livsmedel som under den senaste tiden hyllats i media. Bland annat sägs kokosfett kunna sänka kolesterolvärdena (1, 2). LÄS MER

  3. 3. Kostråd om mättat fett och kolhydrater i samband med förhöjda blodfetter : En undersökning bland primärvårdsdietister

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Eva Hummelgård; Hannah Thufvesson; [2013]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Nästan hälften av alla dödsfall i Sverige beror på aterosklerotiska hjärt-kärlsjukdomar, där en riskfaktor är förhöjda blodfetter. I den vetenskapliga världen och media återfinns en diskussion om kostråd inom detta område. LÄS MER