Sökning: "Kombucha"

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade ordet Kombucha.

  1. 1. Kombuchans mikrobiologi : Hur olika tillredningssätt påverkar kombucha.

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Emil Gallegos Wallgren; Emil Nylind; [2021]
    Nyckelord :kombuchabryggning; startvätska; fermentationstid; pH;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. Patogena mikroorganismer i vin, fruktvin, cider, öl & kombucha : En mikrobiologisk analys av opastöriserade drycker

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Ida Abrahamsson; Darko Pap; [2021]
    Nyckelord :Matförgiftning; fermenterade drycker; patogena bakterier; livsmedelshygien;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. The Effect of Temperature and Fungal:Bacterial Ratio on Kombucha Culture Fermentation

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Johanna Forsvall; [2021]
    Nyckelord :Kombucha; Kombucha culture; Fermentation; Food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The fermented tea beverage kombucha is a traditional drink that has been consumed for thousands of years in Asia. Over the past decades, it has gained greatly in popularity amongst consumers and researchers also in the rest of the world. LÄS MER

  4. 4. Bakteriell Cellulosa-tillverkning från Melass genom Kombucha-fermentering

    Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Adina Engström; [2019]
    Nyckelord :Bacterial Cellulose; Molasses; Kombucha;

    Sammanfattning : As the global plastic consumption is increasing, an innovative substitute for petroleum-based product must be developed towards a more sustainable society. Cellulose is the most abundant biopolymer on earth having potential because of its biodegradability and is produced from renewable resources. LÄS MER

  5. 5. Produktion av bakteriell cellulose genom användning av det symbiotiska förhållandet mellan bakterier och jäst som används vid Kombuchatillverkning

    Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Matilda Johansson; [2019]
    Nyckelord :resource recovery; biofilm; biopolymer; bioplastic; bacterial cellulose; circular economy; Kombucha; apple pomace; fruit juice; fruit waste;

    Sammanfattning : Different factors such as growing environmental awareness due to the increasing negative impact of persistent plastic wastes, the uncontrollable price variations of the raw material and the rapid depletion of  reserves have increased the interest in research regarding polymers derived from renewable sources to replace petroleum-based materials. One of the earth’s most abundant macromolecules is cellulose. LÄS MER