Sökning: "Kost och hållbarhet"

Visar resultat 1 - 5 av 40 uppsatser innehållade orden Kost och hållbarhet.

  1. 1. Hållbar utveckling i hem- och konsumentkunskap : En kvalitativ intervjustudie om upplevda hinder och möjligheter för undervisning om miljömässigt hållbar matlagning

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Elisabeth Lampinen; Victoria Ohlsson; [2023]
    Nyckelord :Hållbar utveckling; Hem- och konsumentkunskap; Miljö; Intervjustudie;

    Sammanfattning : Bakgrund: Hållbar utveckling är en angelägenhet som alla bör sträva efter att uppnå i sitt dagliga liv. Integreringen av hållbarhet i undervisning har varit föremål för flera studier och det finns utmaningar, såsom en begränsad tidsram och normativ undervisningstradition, men lärare i HKK kan stärka undervisningen genom att fokusera på matprocessen, öka kunskapen om ingredienser och synliggöra normer och värderingar i undervisningen. LÄS MER

  2. 2. Elevers uppfattning om miljö-och hållbarhetsfrågor i relation till undervisningen i hem-och konsumentkunskap. : En enkätstudie till elever i åk 9.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Malin Nyglöd; Monika Rydz; [2023]
    Nyckelord :Hållbarhet.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Klimatbaslinje och åtgärder för framtidens Stora Sköndal : En uppskattning av Stora Sköndals växthusgasutsläpp 2035och vägval för att nå klimatpositivitet

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Clara Haag Johansson; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Enligt FN:s klimatpanel IPCC var växthusgasutsläppen mellan 2010 och 2019 de största imänsklighetens historia, och de fortsätter att öka. Alla måste minska sina växthusgasutsläppoch Sverige har historiskt varit ledande i omställningen. LÄS MER

  4. 4. Nordisk odling av tång: Möjligheter och utmaningar : En kvalitativ studie om hur aktörer inom tångbranschen i Norden ser på möjligheter och utmaningar

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Nora Jägenstedt; Laura Löhning von Matérn; Frida Pesu Vikström; [2023]
    Nyckelord :Kelp; kelp farming; sustainability; possibilities; challenges; Tång; tångodling; hållbarhet; möjligheter; utmaningar;

    Sammanfattning : Syftet med studien var att undersöka hur aktörer inom tångbranschen i Norden ser på möjligheter och utmaningar i industrin. För att genomföra studien användes kvalitativ metod i form av semistrukturerade intervjuer. Fem personer intervjuades, alla kopplade till tångindustrin i Norden. LÄS MER

  5. 5. WELL-certifiering för byggnader ur ett svenskt perspektiv

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för byggteknik (BY)

    Författare :Shareefa Almishref; Meriana Nakoura; [2023]
    Nyckelord :well-being; sustainability; indoor environment; health; environmental certification.; välmående; välbefinnande; hållbarhet; inomhusmiljö; hälsa; miljöcertifiering.;

    Sammanfattning : WELL är ett av det första certifieringssystemet för byggnader som fokuserar på människors hälsa och välbefinnande. Det innehåller över 100 olika prestandamätningar, strategier och riktlinjer som rör allt från projektering, produktion till förvaltning av byggnader. LÄS MER