Sökning: "Kostvetenskap Uppsala universitet"

Visar resultat 1 - 5 av 218 uppsatser innehållade orden Kostvetenskap Uppsala universitet.

  1. 1. Livsmedelsmärkningar : En enkätundersökning om konsumenters attityder och medvetna val av livsmedel märkta med KRAV, Europalövet, Från Sverige och Svenskt Sigill

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap; Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Anja Klintefors; Marie Westerblom Sönnert; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Livsmedelskonsumenter möter idag ett stort informationsflöde gällande hållbarhet och matproduktion vilket kan påverka deras etiska och praktiska val i matbutikerna. Ett viktigt forskningsområde berör vad som påverkar en individs attityder och köp av livsmedel. LÄS MER

  2. 2. Användning, syfte och klassificering av proteinprodukter i relation till subjektiva normer : En kvantitativ undersökning

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap; Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Lizette Gustafsson Vestling; Molly Möller; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Introduktion: Forskning har visat att syftet med användning av proteintillskott ofta är förknippat med träning, hälsofrämjande effekter och träningsresultat. Det finns ingen tydlig definition eller klassificering av dessa produkter, vilket gör det svårt att jämföra studier. LÄS MER

  3. 3. Klimatpåverkan och näringstäthet för mjölk och växtbaserade alternativ : – en scoping review

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap; Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Karin Karlsson; Amalia Palenius; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Mjölk är ett livsmedel i fokus till följd av den tilltagande debatten om hållbar mat och vegetabiliska alternativ till animalier. Mjölk är ett näringsrikt livsmedel med en central del i den svenska kosten, och det är därför viktigt att veta hur mjölken förhåller sig till de miljömål som finns. LÄS MER

  4. 4. Rekommendationer och användning av proteintillskott : en enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap; Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Albin Björk; David Älgamo Lindh; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Syftet med kosttillskott är oftast att öka sin prestanda eller resultaten från träningen och något som är vanligt förekommande är proteintillskott, trots att det optimala proteinintaget är omdiskuterat. Forskning visar att nära 50% av individer som tränar på gym använder något slags kosttillskott i kombination med sin träning, oavsett kön eller utbildningsnivå. LÄS MER

  5. 5. Frekvensen av mellanmål hos motionstränande individer : En kvantitativ tvärsnittsstudie

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap; Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Erika Andersson; Andrea Kondiz; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Tidigare studier har påvisat samband mellan träning och kost. Ett optimalt energiintag bör eftersträvas vid regelbunden träning där såväl frekvensen samt val av mellanmål kan spela en stor roll. LÄS MER