Sökning: "Kulinarisk"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade ordet Kulinarisk.

  1. 1. Äcklet : Västvärldens framing av insektsprotein

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Medie- och kommunikationsvetenskap; Lunds universitet/Institutionen för kommunikation och medier

    Författare :Vera Bäckström; Edith Hoflund Jingsäter; [2023]
    Nyckelord :mattabu; kultur; framing; klimat; Social Sciences;

    Sammanfattning : Mänskligheten står inför en klimatkris som ställer krav på livsstilsförändringar och innovativa lösningar för att möta de snart akuta problemen. En av de stora utmaningarna blir att mätta en växande befolkning samtidigt som världens marker utsätts för torka, översvämningar eller andra extremväder. LÄS MER

  2. 2. Nätverksbaserade konkurrensfördelar & Geografiska aspekter : En studie om restaurang- och lantbruksverksamhet på sydsvenska landsbygden

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Hanna Ackelid Leander; Herman Garp; [2023]
    Nyckelord :Culinary tourism; local produce; geographic location; network; competitive advantage; Kulinarisk turism; lokala råvaror; geografisk plats; nätverk; konkurrensfördelar;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Med smak av Öland : En studie om platsens betydelse vid utvecklingen av en kulinarisk destination

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)

    Författare :Isabelle Lundgren; [2020]
    Nyckelord :culinary tourism; culinary tourists; cooperation; countryside; kulinarisk turism; kulinariska turister; samarbete; landsbygd;

    Sammanfattning : Att resa med anledningen av att i viss mån delta i upplevelser relaterade till mat betraktas som matturism, gastronomisk turism eller kulinarisk turism. Samtidigt som mat alltid har varit en viktig del i människors liv, går det nu att se att mat utgör en stor del av turisternas resebudget. LÄS MER

  4. 4. Kan odlad mångfald bidra till kulinarisk mångfald?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Sofia Lundvall; Moa Ekman; [2018]
    Nyckelord :Gastronomisk potential; Kultursort; Kålrot; Influencer; Sensorisk profilering.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Det lokala kornet som matarv : En studie i kornets förändrade roll i området Höga Kusten genom ett tvärvetenskapligt arbete

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Johanna Dyrén; My Karlgren Björkland; [2017]
    Nyckelord :gastronomi; historia; arkeologi; klimat; terroir och tvärvetenskap.;

    Sammanfattning : Studiens syfte har varit att undersöka kornets roll som råvara och livsmedel i Höga Kusten ur ett gastronomiskt, agrarhistoriskt och arkeologiskt perspektiv som underlag till framtida forskning. Ett tvärvetenskapligt ramverk som innefattat de tre nämnda ämnena har använts. LÄS MER