Sökning: "Kyckling"
Visar resultat 21 - 25 av 57 uppsatser innehållade ordet Kyckling.
21. Förekomst av Campylobacter spp. hos kyckling i Sverige 2012–2016 : en sammanställning av campylobacterprogrammet
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Sweden experienced a substantial increase in the incidence of human campylobacteriosis during 2016. The aim of this descriptive study was to map out the occurrence and variation of Campylobacter spp. in Swedish broilers for 2012-2016. Data was collected and compiled from the Swedish monitoring program for Campylobacter spp. LÄS MER
22. Analysing substitutional patterns on demand for poultry meat in South Africa : an Armington trade model approach
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : In recent years, large quantities of poultry meat have been dumped in the South African mar-ket by suppliers in other countries, such as Brazil, USA and the EU, at prices way below the domestic cost of production, threatening local producers and jobs. Therefore, South Africa has imposed countervailing anti-dumping duties on these foreign suppliers in order to protect its domestic poultry sector. LÄS MER
23. Antibiotikaresistens hos Campylobacter jejuni : skillnader mellan djurslag och länder
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Antibiotikaresistens är i dagens samhälle ett av de största hoten inom den moderna sjukvården. Felaktig och överdriven användning av antibiotika leder till selektion av resistenta bakterier, då de icke resistenta avdödas av antimikrobiella substanser. Antibiotika används över hela världen på human- och djursidan. LÄS MER
24. Matsvinn ur ett hushållsperspektiv : En kvantitativ studie om livsmedelsinköp i webbutik respektive fysisk livsmedelsbutik
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Matsvinn är ett problem i hela livsmedelskedjan och existerar både på internationell och nationell nivå. Då hushållen står för den största mängden genererat matsvinn ville vi undersöka om olika sätt att handla på, påverkar mängden matsvinn genom att jämföra digital mathandel, som är ett nytt växande fenomen, mot att handla i fysisk livsmedelsbutik. LÄS MER
25. Foder till unga kycklingar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : En kycklings digestionssystem är inte fullt utvecklat vid kläckning utan det sker främst under första veckan. Digestionssystemet tillväxer och utvecklas samt aktiviteten av digestionsenzymer ökar. Detta har visats gå snabbare om kycklingen haft tillgång till foder efter kläckning än om den fastat. LÄS MER