Sökning: "Kyckling"

Visar resultat 21 - 25 av 57 uppsatser innehållade ordet Kyckling.

  1. 21. Förekomst av Campylobacter spp. hos kyckling i Sverige 2012–2016 : en sammanställning av campylobacterprogrammet

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Charlotte Schildmeijer; [2018]
    Nyckelord :campylobacter; kyckling; kycklinggrupp; slakt; producent; campylobacterprogrammet; Sverige;

    Sammanfattning : Sweden experienced a substantial increase in the incidence of human campylobacteriosis during 2016. The aim of this descriptive study was to map out the occurrence and variation of Campylobacter spp. in Swedish broilers for 2012-2016. Data was collected and compiled from the Swedish monitoring program for Campylobacter spp. LÄS MER

  2. 22. Analysing substitutional patterns on demand for poultry meat in South Africa : an Armington trade model approach

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Angelica Jörnling; [2017]
    Nyckelord :Armington trade model; elasticity of substitution; poultry; South Africa;

    Sammanfattning : In recent years, large quantities of poultry meat have been dumped in the South African mar-ket by suppliers in other countries, such as Brazil, USA and the EU, at prices way below the domestic cost of production, threatening local producers and jobs. Therefore, South Africa has imposed countervailing anti-dumping duties on these foreign suppliers in order to protect its domestic poultry sector. LÄS MER

  3. 23. Antibiotikaresistens hos Campylobacter jejuni : skillnader mellan djurslag och länder

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Sofia Daresjö; [2017]
    Nyckelord :Campylobacter jejuni; antibiotikaresistens; djurarter; länder;

    Sammanfattning : Antibiotikaresistens är i dagens samhälle ett av de största hoten inom den moderna sjukvården. Felaktig och överdriven användning av antibiotika leder till selektion av resistenta bakterier, då de icke resistenta avdödas av antimikrobiella substanser. Antibiotika används över hela världen på human- och djursidan. LÄS MER

  4. 24. Matsvinn ur ett hushållsperspektiv : En kvantitativ studie om livsmedelsinköp i webbutik respektive fysisk livsmedelsbutik

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Amanda Hellman; Jessica Hellstedt; [2017]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Matsvinn är ett problem i hela livsmedelskedjan och existerar både på internationell och nationell nivå. Då hushållen står för den största mängden genererat matsvinn ville vi undersöka om olika sätt att handla på, påverkar mängden matsvinn genom att jämföra digital mathandel, som är ett nytt växande fenomen, mot att handla i fysisk livsmedelsbutik. LÄS MER

  5. 25. Foder till unga kycklingar

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Anna Olsson; [2017]
    Nyckelord :Kyckling; gulesäck; digestionssystem; näringsbehov; fodermedel;

    Sammanfattning : En kycklings digestionssystem är inte fullt utvecklat vid kläckning utan det sker främst under första veckan. Digestionssystemet tillväxer och utvecklas samt aktiviteten av digestionsenzymer ökar. Detta har visats gå snabbare om kycklingen haft tillgång till foder efter kläckning än om den fastat. LÄS MER