Sökning: "LCHF-kost"

Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade ordet LCHF-kost.

  1. 1. EN KVANTITATIV STUDIE AV LIVSMEDELSVAL MED FOKUS PÅ FETTKVALITET VID LCHF

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Linn Seppälä; Björn Tedestam; [2021]
    Nyckelord :LCHF; fettkvalitet;

    Sammanfattning : Bakgrund. Befintlig forskning som studerat LCHF (Low Carb High Fat) har huvudsakligen undersökt hur dieten påverkar individers hälsa. Det saknas studier på hur LCHF ser ut i praktiken och i synnerhet i Sverige.  Syfte. LÄS MER

  2. 2. Har kost och statiner var för sig eller i kombination någon effekt på LDL och HDL?

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Mari Andersson; [2019]
    Nyckelord :LDL; HDL; statins; LDL; HDL; statiner; kost;

    Sammanfattning : Bakgrund: Kolesterol är en viktig byggsten i våra celler. Kolesterol stabiliserar cellmembranen och används bland annat till syntesen av östrogen, testosteron, kortisol och vitamin D samt för att bilda gallsyror. Kolesterol syntetiseras i levern men tas även upp via kosten. LÄS MER

  3. 3. Effekter av LCHF-kost hos personer med diabetes typ 2 : En systematisk litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

    Författare :Malin Ingvarsson; Johanna Ågren; [2015]
    Nyckelord :Omvårdnad; Diabetes typ 2; LCHF-kost; Högfettkost; Lågkolhydratskost;

    Sammanfattning : Bakgrund: Diabetes typ 2 är en av vår tids stora folksjukdomar som ökar runt om i världen. Den kost som rekommenderas för diabetiker av Socialstyrelsen bygger på ett stort innehåll kolhydrater, vilket tenderar att höja blodsockernivåerna. LÄS MER

  4. 4. LCHF-kost hos personer med diabetes mellitus typ 2: en systematisk litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för medicinska vetenskaper

    Författare :Nadine Nodin; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Upplevd hälsa hos personer med typ-2 diabetes som äter Low Carb High Fat (LCHF)-kost

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

    Författare :Johanna Henningson; Emelie Carlbaum; [2014]
    Nyckelord :Diabetes mellitus; dietary services; health; nurse-patient relations; social networking; Diabetes mellitus; kostrådgivning; hälsa; sjuksköterska-patientrelationer; nätgemenskap.;

    Sammanfattning : Bakgrund: Det har varit mycket diskussioner om vilken kost som är lämplig vid typ-2 diabetes. LCHF-kost har på senare tid blivit uppmärksammad som ett bra alternativ. Det finns flera vetenskapliga studier avseende de fysiologiska effekterna av LCHF-kost, men inte på den självupplevda hälsan hos dem som följer kosten. LÄS MER