Sökning: "LDL- och HDL- kolesterol"
Visar resultat 11 - 15 av 26 uppsatser innehållade orden LDL- och HDL- kolesterol.
11. Effekter av medelhavskost vid diabetes mellitus typ 2 : En litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för vård, arbetsliv och välfärdSammanfattning : Typ 2-diabetes är en snabbväxande sjukdom, som ofta är livsstilsrelaterad. Kostomläggning utgör basen för diabetesbehandling. Målsättningen med kostbehandling är att främja hälsa och minska risken för komplikationer. Att drabbas av typ 2-diabetes kan innebära att patienter behöver lära sig om hälsosamma kostvanor. LÄS MER
12. Valnötter sänker ett högt LDL-kolesterol hos vuxna individer - En systematisk översiktsartikel
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Titel: Valnötter sänker ett högt LDL-kolesterol hos vuxna individer - En systematisk översiktsartikel Författare: Emma Albinsson och Jessica Nyström Handledare: Frode Slinde Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2018-05-22 Bakgrund: Den vanligaste dödsorsaken globalt och nationellt är till följd av kardiovaskulär sjukdom (KVS). Högt LDL-kolesterol kan bidra till utvecklingen av KVS. LÄS MER
13. Kan östrogen skydda mot ateroskleros efter menopaus?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Bakgrund: Hjärt-kärlsjukdomar är den vanligaste orsaken till död och ateroskleros är den dominerande formen av hjärtkärlsjukdomar. Risken att drabbas av ateroskleros ökar hos kvinnor efter menopaus och därför undersöks det om östrogen kan skydda mot ateroskleros. LÄS MER
14. Förändringen av metabola riskfaktorer efter en veckas livsstilsintervention : En analys av kohorten deltagare vid steps4life hälsoveckor
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskapSammanfattning : Förekomsten av högt blodtryck, högt BMI och förhöjda blodfetter är mycket vanlig både på global nivå och i Sverige och bidrar årligen till en stor del av sjukdomsbördan. Dessa metabola riskfaktorer är orsaken till flera allvarliga sjukdomar och förtidig död. LÄS MER
15. Effekten av frukt och grönsaker på riskfaktorer för hjärt- kärlsjukdom. En systematisk översiktsartikel.
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Titel: Effekten av frukt och grönsaker på riskfaktorer för hjärt- kärlsjukdom. En systematisk översiktsartikel. LÄS MER