Sökning: "LDL"
Visar resultat 6 - 10 av 76 uppsatser innehållade ordet LDL.
6. Har agonister på farnesoid X receptorer (FXR) och peroxisomproliferatoraktiverade receptorer (PPAR) terapeutisk potential vid icke-alkoholorsakad fettleversjukdom (NAFLD)?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Introduktion: Icke-alkoholorsakad fettleversjukdom (NAFLD) kännetecknas av hepatisk fettinlagring i frånvaro av alkoholmissbruk. För en andel av patienterna leder sjukdomen till leverinflammation och fibros och benämns då icke-alkoholorsakad steatohepatit (NASH). Denna variant av sjukdomen kan utvecklas till levercirros eller levercancer. LÄS MER
7. Fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött med koppling till human hälsa
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Detta är en litteraturstudie vars syfte är att undersöka fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött och jämföra dessa för att vidare kunna koppla insamlad information till humana hälsoaspekter. Fetter är en viktig del av en hälsosam kost och det är därför viktigt att förstå vilka typer av fetter man bör få i sig samt vilka man bör undvika. LÄS MER
8. Ingen effekt av fermenterade sojaprodukter på blodfetter
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Syfte: Syftet med denna systematiska översikt var att undersöka det vetenskapliga underlaget för att supplement av fermenterade sojaprodukter har en effekt på blodfetter hos vuxna med normala blodfettsnivåer. Metod: Litteraturinsamlingen genomfördes i databaserna PubMed och Scopus. LÄS MER
9. Förbättrar fermenterad soja lipidnivåer?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Syfte: Undersöka om fermenterade sojaprodukter har en effekt på lipidnivåer hos vuxna med riskfaktorer för utvecklandet av hjärt- och kärlsjukdomar jämfört med inget intag av sojaprodukter Metod: Insamling av data skedde i de två databaserna Scopus och Pubmed. Mesh termer som användes var ‘’Soy Foods’’, “Fermentation” och “Lipids” etc. LÄS MER
10. Systemic risk markers for cardiovascular diseases, effect of periodontal treatment : A literature study
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för odontologiSammanfattning : ABSTRACT Background: Cardiovascular diseases (CVD) can be a risk factor for periodontitis, but periodontitis can also be a marker for an increased risk of cardiovascular diseases. In addition, the infectious biological effects may also be risk factors, such as increased number of cytokines or periodontal bacteria in the circulation. LÄS MER