Sökning: "LEAN svinn"
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden LEAN svinn.
1. Hur ett producerande företag kan minska svinn inom packningsprocesser genom tillämpning av en Lean metod
Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar produktionsutveckling (ML)Sammanfattning : De flesta produkterna på marknaden förpackas i en låda eller påse tillverkad av papper eller plast för att kunna lagras, skyddas under transporten och se tilltalande ut på hyllan. För tillverkande företag är det vanligt att majoriteten av tiden går åt att tillverka en produkt, och att en klar minoritet går åt att förpacka produkten, men för företaget Tiki Safety AB var det tvärtom. LÄS MER
2. Baksidan av dagligvaruhandeln : En undersökning i hantering av lagerhållnig
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknikSammanfattning : Syfte – Syftet med detta projekt att kartlägga och skapa förslag på förbättring av lagerläggningen vid torrvarulagret på företaget för att minska kostnader och öka effektiviteten. 1. Hur kan artiklar prioriteras för optimal lagerhållning? 2. Hur kan företaget upprätthålla god lagerhållning på lång sikt? 3. LÄS MER
3. Hur kan lean production implementeras i ett mindre företag?
Kandidat-uppsats, KTH/Industriell produktionSammanfattning : Denna rapport behandlar en filosofi kallad Lean production som handlar om hur ett företag kan optimera sin produktion för högre effektivitet och lönsamhet. Tankesättet kommer ursprungligen från en av världens största biltillverkare Toyota, och har efter framgångarna det medförde hos dem blivit känt inom industrin och används idag runt om i hela världen. LÄS MER
4. Att mäta matsvinn i skolkök : en jämförande studie av 13 metoder att mäta matsvinn
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Ungefär en tredjedel av maten som produceras i världen slängs. I Sverige slängs över 1,2 miljoner ton mat varje år. En stor del av det är så kallat matsvinn, onödigt matavfall som skulle kunna använts om den hanterats annorlunda. LÄS MER
5. Effektivisering av måltidsprocessen inom sjukvården
Kandidat-uppsats, Högskolan i Jönköping/JTH, Industriell organisation och produktionSammanfattning : Syfte – Syftet med denna studie är att identifiera utmaningar som kan uppkomma inom måltidsprocessen på ett sjukhus, för att sedan utveckla tillvägagångssätt för hantera dessa. För att uppfylla syftet har följande frågeställningar formulerats: Vilka utmaningar finns inom måltidsprocessen på ett sjukhus? Hur kan utmaningar inom måltidsprocessen på ett sjukhus hanteras? Metod och genomförande – Ett initialt teoretiskt ramverk upprättades som har mönsteranpassats med empirin under arbetets gång. LÄS MER