Sökning: "Lactococcus lactis"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden Lactococcus lactis.

  1. 1. The gut microbiome and nausea in pregnancy

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för biologisk grundutbildning

    Författare :Clàudia González Valdivia; [2023]
    Nyckelord :Bioinformatics; Microbiome; Metagenomics; Genome analysis; Genetics;

    Sammanfattning : Nausea and vomiting are among the most common symptoms of early pregnancy. Its most extreme form Hyperemesis gravidarum often requires hospitalization and has been linked as a risk factor of perinatal depression. LÄS MER

  2. 2. Antimicrobial drug residues in milk : effect on mesophilic starter cultures

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Frida Willdén; [2022]
    Nyckelord :mesophilic starter cultures; lactic acid bacteria; aroma producing bacteria; acid producing bacteria; penicillin G; oxytetracycline; trimethoprim; sulfadiazine;

    Sammanfattning : Starter cultures have an essential role in cheese production contributing to desired acid production and formation of aroma- and flavour compounds during cheese maturation. Residues of antimicrobial drugs might reduce the activity of dairy starter cultures and subsequently cause impaired cheese quality. LÄS MER

  3. 3. Framtidens expressionssystem för svåruttryckta proteiner : Utvärdering av tolv expressionssystem

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för biologisk grundutbildning

    Författare :Pontus Andersson; Selma Edenståhl; Elin Eriksson; Tora Hävermark; Jonas Nielsen; Alma Pihlblad; [2018]
    Nyckelord :Expressionssystem; proteinuttryck; Corynebacterium glutamicum; Lactococcus lactis; Pseudomonas fluorescens; Pseudoalteromonas haloplanktis; Ralstonia eutropha; Streptomyces lividans; Aspergillus; ​Chlamydomonas reinhardtii; Hansenula polymorpha; Leishmania tarentolae; ​Physcomitrella patens; suspensionsbaserade växtceller;

    Sammanfattning : Today, recombinant expression of proteins is used for a variety of purposes. One of these is the production of allergens, which are vital components in allergy diagnostics. However, traditional expression systems such as ​Escherichia coli​ and ​Pichia pastoris​ might not have the capacity to express all proteins of interest. LÄS MER

  4. 4. Sur frukt : Syrad, frystorkad frukt som probiotiskt tillskott och måltidskomponent – En experimentell studie

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Isabelle Behrn; [2018]
    Nyckelord :Fermentering; mjölksyrabakterie; sensorik; hälsa; hållbarhet;

    Sammanfattning : Livsmedel kan konserveras på olika sätt, och syrning en teknik som har använts under tusentals år. In denna studie studerades syrning av frukt då ett flertal vetenskapliga studier uppmuntrar till en ökad konsumtion av frukt i syfte att förhindra uppkomst av kroniska sjukdomar. LÄS MER

  5. 5. Analysis of the response of Lactococcus lactis towards sublethal alcohol concentrations

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Institutionen för biologisk grundutbildning

    Författare :Ascue Avalos Gabriel Antonio; [2013]
    Nyckelord :L. lactis; growth experiments; alcohol stress; transcriptomics; proteomics;

    Sammanfattning : In this study, I analyzed the Lactococcus lactis subspecies cremoris MG1363 stress response at sub-lethal alcohol levels during exponential growth phase at transcriptomics, proteomics, metabolomics levels. Ethanol, 1-butanol, 1-hexanol were the selected alcohols. LÄS MER