Sökning: "Lammkött"

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade ordet Lammkött.

  1. 1. Fårkött i det offentliga köket

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Malin Nilsson; Joakim Lenander; [2022]
    Nyckelord :Fårkött; offentliga kök; hållbarhet; livsmedelsteknik; food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Syftet med detta arbete är att se om det är möjligt att servera fårkött i de offentliga köken och vilka vinster det kan ge. Årligen inhandlas livsmedel för cirka 10 miljarder kronor till de offentliga köken. LÄS MER

  2. 2. Elstimulering av lammslaktkroppar med avseende på köttkvalitet

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Hanna Thelin; [2021]
    Nyckelord :Elstimulering; volt; lamm; slaktkropp; köttkvalitet;

    Sammanfattning : Syftet med denna litteraturstudie var att ta reda på hur elstimulering (ES) av lammslaktkroppen påverkar köttkvalitetsparametrar och vilka effekter vi kan förväntas se på köttkvalitet, samt om det skulle vara intressant att använda ES vid slakt av lamm i Sverige. Sverige importerar idag cirka 70 % av det lamm- och fårkött som konsumeras vilket väcker frågan om hur det inhemska lammköttet kan göras mer konkurrenskraftigt för att minska importen. LÄS MER

  3. 3. Lammköttråvara i färskkorv : påverkan av djurets kön och ålder på sensoriska egenskaper och fettsyrasammansättning

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Magnus Jönsson; [2020]
    Nyckelord :Lamb commodity; Skatole; Mutton flavour; Sensory profile; Fresh sausage; Consumer test; Lammkött; Skatol; Fårsmak; Sensorisk profil; Färskkorv; Konsumenttest;

    Sammanfattning : I Sverige kastreras inte bagglamm. Detta bidrar till djurvälfärd och etiska mervärden för lammköttskonsumenten. Samtidigt finns studier som pekar på att könsmogna intakta bagglamm ger kött med handjurssmak som inte uppskattas av konsumenter. LÄS MER

  4. 4. Tillväxthinder inom lammproduktion : en fallstudie vid Östgötakusten

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Edvard Hollertz; [2019]
    Nyckelord :tillväxthinder; lammproduktion;

    Sammanfattning : Svensken konsumerar allt mer lammkött, men ungefär 70 procent av köttet importeras. Trots att det på flera platser i Sverige finns goda förutsättningar för lammproduktion ökar inte produktionen nämnvärt. LÄS MER

  5. 5. Mervärdesmärkning av nöt- och lammkött : en systematisk undersökning av mervärdesmärkt kött

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Martin Karlsson; [2012]
    Nyckelord :mervärdesmärkning; äkthet; kundvärde; nötkött; lammkött; märkning;

    Sammanfattning : Svenska nöt - och lammköttsproducenter har länge varit pressade av det utländska köttet som idag har 50 % av marknaden. För att förbättra dessa siffror har LRF tagit fram en livsmedelsstrategi med målet att växa med en procent om året till skillnad från två procent minskning som varit fallet de senaste åren. LÄS MER