Sökning: "Lantmännen"

Visar resultat 1 - 5 av 132 uppsatser innehållade ordet Lantmännen.

  1. 1. Optimisation of autoencoders for prediction of SNPs determining phenotypes in wheat

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för biologisk grundutbildningUppsala universitet/Institutionen för informationsteknologi

    Författare :Karthik Nair; [2021]
    Nyckelord :Deep Learning; Machine Learning; Convolutional Neural Networks; Convolutional Variational Autoencoders; Autoencoders; SNP-Phenotype relationships; Genetics; Agricultural Bioinformatics; Neural Networks; Unsupervised Learning;

    Sammanfattning : The increase in demand for food has resulted in increased demand for tools that help streamline plant breeding process in order to create new varieties of crops. Identifying the underlying genetic mechanism of favourable characteristics is essential in order to make the best breeding decisions. LÄS MER

  2. 2. Value capturing through business model adaptations to sustainability : case studies from the primary production stage of the Swedish agri-food supply chain

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Mohammadreza Dehghannejad; [2021]
    Nyckelord :business model innovation; value creation; value capture; supply chain; conventional farmers; organic farmers; Lantmännen;

    Sammanfattning : Incomplete competition in the agri-food supply chain is a concern for many weaker actors, such as farmers. This qualitative study is done to develop an understanding of how business model innovation in farm businesses changes farmers’ perceived satisfaction with supply chain value capture. LÄS MER

  3. 3. Evaluation of Novel Quality Control Methods for Wheat Flour

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Josefine Dahlman; Stephanie Laurent Hedlund; [2021]
    Nyckelord :Wheat flour; Quality control; PCA; PLS; Alveolab; Rheo F4; Mixolab; Food technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The quality of a flour can vary greatly depending on the wheat variety and on the conditions while growing the wheat. Currently, the quality is mainly assessed by test baking the flour to observe the volume of the final product. LÄS MER

  4. 4. Som vi brukar göra : En studie av den visuella kommunikationen av det svenska jordbruket

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för design

    Författare :Molly Wiström; [2021]
    Nyckelord :Jordbruk; lantbruk; visuell kommunikation; representation; hållbarhet; grafisk design; organmat;

    Sammanfattning : Syftet med studien är att analysera hur Sveriges största lantbrukskooperativ kommunicerar sin verksamhet visuellt samt undersöka konsumenters uppfattning om jordbruket och jordbrukares uppfattning om hur jordbruket visualiseras. Frågorna som besvaras är: Hur framställer Sveriges största lantbrukskooperativ det svenska jordbruket i sin marknadsföring? Vilken bild har en grupp individer av det svenska jordbruket? Hur ser ett urval jordbrukare på den visuella kommunikationen som finns att tillgå om jordbruket? För att kunna besvara frågeställningarna har tre olika huvudmetoder använts i undersökningen. LÄS MER

  5. 5. Hur förvärvar ledare inom lantbruket sina ledarskapsfärdigheter? : en intervjustudie med individer i ledande befattningar

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of People and Society

    Författare :Amanda Lindberg; [2021]
    Nyckelord :ledarskap; ledarskapsförmåga; inlärning; ; hållbart ledarskap; leadership; leadership skills; learning; sustainable leadership;

    Sammanfattning : Uttrycket att någon är född ledare har de flesta hört. Men forskningen visar på att så inte behöver vara fallet. Rowe & Guerrero (2018) förklarar hur ledarskap är en process vilket innebär att ledare påverkas av medarbetare likväl som medarbetare påverkas av ledaren. LÄS MER