Sökning: "Livsmedelshantering"
Visar resultat 1 - 5 av 20 uppsatser innehållade ordet Livsmedelshantering.
1. Redlighet inom livsmedelshantering : en kvalitativ studie av möjliga orsaker till brister avseende redlighet
Magister-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : Under de senaste decennierna har intresset för livsmedelssäkerhet ökat i hela världen och inte minst i Sverige. Redlighet är ett återkommande begrepp i Europaparlamentets och rådets förordningar som förknippas med livsmedelssäkerhet och blev därför genast intressant att titta närmare på och undersöka ifall lagen som stödjer redlighet verkligen följs i verksamheter som hanterar livsmedel. LÄS MER
2. TQM inom livsmedelsindustrin : Chefernas egna uppfattningar kring förändringar och reformer
Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/FöretagsekonomiSammanfattning : In today's society, it is of great interest to constantly streamline and improve yourorganization for the better. How to do this, however, is not obvious and there are usually anumber of solutions, ideas and recipes that claim to solve various problems. LÄS MER
3. Faroanalys och kritiska styrpunkter kan minska hälsofaror vid livsmedelshantering : - en studie av ett företag som tillagar mat till skolor.
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskapSammanfattning : .... LÄS MER
4. Low-tech för att minska matsvinn : Hur en low-tech knapp kan få dig att inventera ditt kylskåp
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)Sammanfattning : Miljö- och klimatfrågor är bland de största frågor vi står inför idag. Dessa frågor behandlar bland annat matproduktion och matsvinn. Enligt Naturvårdsverket står livsmedelshantering för 20 – 25% avden totala klimatpåverkan i Sverige. 75% av detta är matavfallinnehållande en stor del onödigt matsvinn från de privata hushållen. LÄS MER
5. Det nya måltidskonceptet, salladsbaren : risker vid livsmedelshantering i en offentlig miljö
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Inledning: Salladsbarer är ett trendigt och lättillgängligt måltidsalternativ som finns i de flesta dagligvaruhandelsbutiker. Personal och konsumenter hanterar dagligen livsmedel och utrustning vid salladsbaren. Det saknas idag information och kunskap om hur personers beteende kring en salladsbar kan påverka livsmedelssäkerheten. LÄS MER