Sökning: "Livsmedelshygien på restaurang"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden Livsmedelshygien på restaurang.

  1. 1. Ökar risken att drabbas av matförgiftning vid konsumtion av animaliska livsmedel?

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Madeleine Liefke; [2022]
    Nyckelord :Matförgiftning; livsmedelsburen sjukdom; smitta; mikroorganism; livsmedelshygien; allätare; vegan; animaliska livsmedel; vegetabiliska livsmedel; blandade rätter; kosthållning;

    Sammanfattning : Förekomsten av matförgiftningar är ett omfattade problem världen över. Förutom att det innebär ett lidande för den som insjuknat och i värsta fall kan leda till döden, orsakar matförgiftningar även samhällsförluster i form av sjukfrånvaro, sjukersättningar, belastning på sjukvården och produktionsbortfall. LÄS MER

  2. 2. Fryst majs – ett risklivsmedel för listerios? : En mikrobiologisk undersökning på förekomsten av Listeria monocytogenes i fryst

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Linnéa Engström; Moa Hallqvist; [2020]
    Nyckelord :Livsmedelshygien; kontamination; utbrott; ätfärdiga liv;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Inget kan dofta ur inget : Identifiering av Enterobacteriaceae-arter isolerade från fyra opastöriserade franska mögel- och kittostar

    Magister-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Magnus Westling; [2014]
    Nyckelord :Livsmedelshygien; sensorik; Hafnia alvei; Escherichia coli; Klebsiella pneumoniae;

    Sammanfattning : Syftet med denna magisteruppsats är att gå vidare med resultat från en kandidatuppsats (Westling, 2013) gällande opastöriserade franska mögel- och kittostar genom att undersöka vilka Enterobacteriaceae-arter som ett urval av de analyserade ostarna innehöll. API 20E används som identifieringssystem. LÄS MER

  4. 4. Att äta eller inte äta? : Mikrobiologisk och sensorisk analys av opastöriserade franska dessertostar

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Magnus Westling; [2013]
    Nyckelord :Livsmedelshygien; sensorik; Enterobacteriaceae; korrelationsanalys; indikarorbakterie;

    Sammanfattning : I denna undersökning testades hypotesen huruvida det går att uppskatta antalet bakterier med hjälp av människan som mätinstrument. Syftet var att se om det fanns några korrelationer mellan mikrobiologiska och sensoriska resultat från analyser av opastöriserade dessertostar. LÄS MER

  5. 5. Hygien på lunchbufféer - Provtagning och observation på sex restauranger i Värnamo kommun

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Erica Kvarneving; [2011-03-02]
    Nyckelord :bufféservering; temperatur; livsmedelshygien; mikroorganismer;

    Sammanfattning : Tusentals människor drabbas av livsmedelsburna infektioner och förgiftningar varje år. Detta på grund av att restaurangpersonalen i många fall saknar tillräckliga kunskaper i livsmedelshygien. Den viktigaste faktorn för att kunna påverka bakterietillväxt i livsmedel är temperatur. LÄS MER