Sökning: "Livsmedelskedja"

Visar resultat 16 - 20 av 26 uppsatser innehållade ordet Livsmedelskedja.

  1. 16. Implementeringsprocessen för en hållbar livsmedelsförsörjning : - En kvalitativ studie av Jönköpings och Örebro läns regionala livsmedelsstrategier

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Miljövetenskap

    Författare :Linda-Marie Brändström; [2018]
    Nyckelord :Food strategy; implementing process; national; regional; cooperation; Livsmedelsstrategi; implementeringsprocess; nationell; regional; samverkan;

    Sammanfattning : In 2017 the Swedish government established a national food strategy “A National Food Strategy for Sweden -more jobs and sustainable growth throuout the country” which aims to achieve a long-termed sustainable and competitive food chain. The purpose of the strategy is to serve as a platform for which the Swedish politics is to form the food industry to the year 2030. LÄS MER

  2. 17. Matsvinn inom skolmåltider - En utforskande studie som visar vikten av kommunikation inom kommunal skolmåltid

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Nazila Fakhraee Tabar; Malin Karlsson; [2017-08-28]
    Nyckelord :Ekonomi; Göteborgsmodellen; kommunikation; Matsvinn; Miljö; Skolkök;

    Sammanfattning : Matsvinn är ett problem som förekommer längs hela livsmedelskedjan och leder till att mat produceras i onödan. Det bidrar till utsläpp som påverkar miljön negativt. Därför finns det ett stort behov av att förebygga matsvinn för en mer hållbar livsmedelskedja. LÄS MER

  3. 18. En svensk livsmedelskedjas extra satsningar för att minska matsvinn : Vilka åtgärder förekommer och hur kan de värderas?

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Elin Gyllstedt; Sanja Pucar; [2017]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: En stor andel ätbar mat slängs i svenska livsmedelsbutiker som förutom de sociala och ekonomiska aspekterna, skapar en påfrestning på miljön och klimatet. Dock är engagemangen att minska matsvinn i livsmedelsbutiker stort och ett viktigt arbete som pågår. LÄS MER

  4. 19. Kronobergs län - ur ett livsmedelsperspektiv : en förstudie till Kronobergs läns livsmedelsstrategi

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Carin Svensson; [2016]
    Nyckelord :livsmedelsstrategi; samverkan; Kronobergs län; livsmedelskedja; hållbar utveckling; governance;

    Sammanfattning : I en värld som hela tiden står i förändring och där livsmedel är en stor del i människors vardag, blir det extra viktigt att ha en plan kring ett lands mål och riktlinjer med nationens livsmedelsproduktion. I en kris i form av naturkatastrof, krig eller epedimier kan det bli så att Sverige måste försörja sig självt gällande livsmedel. LÄS MER

  5. 20. Äggsvinn i livsmedelsbutik : en fallstudie av svinn och effekten av en förlängd försäljningstid

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Magnus Persson; [2015]
    Nyckelord :ägg; äggsvinn; matsvinn; livsmedelsbutik; svinnreduktion; egg; egg waste; food waste; grocery store; waste reduction;

    Sammanfattning : Matsvinnet är ett allvarligt globalt problem, en tredjedel av den totala matproduktionen i världen slängs. Detta resursslöseri är oacceptabelt då vi redan överskrider vår planets produktionskapacitet. Sverige är inget undantag, vårt matavfall är drygt 1,2 miljoner ton och svinn förekommer i hela vår livsmedelskedja. LÄS MER