Sökning: "Livsmedelsproduktion"
Visar resultat 16 - 20 av 196 uppsatser innehållade ordet Livsmedelsproduktion.
16. Hur upprätthålls livsmedelsproduktion under samhällskriser? : en studie om kvantifiering av resiliensaspekter inom REKO-ringsproduktion
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : Frågan om Sveriges självförsörjningsgrad har aktualiserats i samband med en ökad orosnivå i samhället, till följd av krig, pandemier, extremväder och efterföljande distributionskriser i samhället. Dagens globala och komplexa försörjningskedjor innebär att Sverige kan drabbas kraftigt av störningar som sker långt ifrån landets gränser. LÄS MER
17. Trade-induced Environmental Impacts Connected to a Policy Promoting Agricultural Biofuels in Sweden; A sensitivity analysis on an Agent-based Life Cycle Assessment
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)Sammanfattning : The demand for biofuels is increasing as a result of increased climate mitigation ambitions aiming to replace the use of fossil fuels. To meet the increasing demand, energy crops grown on agricultural land used to produce biofuels is getting more and more attention. LÄS MER
18. TRIANGEL TORGET
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : Folketshus och en plats för de lokala producenterna att sälja de lokala produkterna i hjärtat av Nynäshamn. Jag valde denna plats för att den av många uppfattas som osäker och mörk. Genom att skapa en mer levande och användbar miljö kan den outnyttjade grusplanen få nytt liv och bli en tillgång för hela samhället. LÄS MER
19. Vattenbruket
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för arkitektur och byggd miljöSammanfattning : Avståndet mellan produktion och konsumtion av livsmedel är långt. Dagens komplexa matsystem har försvagat vår relation till råvarors ursprung och dess värde. Industrier hamnar allt längre bort i periferin och blir otillgängliga för stadens invånare. LÄS MER
20. Mellan lantbrukare och entrecôte : en jämförelsestudie om aktörer i livsmedelskedjan för köttprodukter i Uppsala län
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Livsmedelsproduktion i Sverige har aldrig varit så aktuell som nu. Samtida kriser ökar medvetenheten om sårbarheten i den svenska livsmedelskedjan. Sedan 2017 har Sverige en livsmedelsstrategi för att öka den svenska livsmedelsproduktion. LÄS MER