Sökning: "Livsmedelsproduktion"
Visar resultat 21 - 25 av 196 uppsatser innehållade ordet Livsmedelsproduktion.
21. Kostigen mellan Bryssel och Jämtland : en undersökning av implementeringen och effekterna av EU:s gemensamma jordbrukspolitik i en svensk kontext
Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Denna uppsats undersöker implementeringen av EU:s gemensamma jordbrukspolitik, Common Agricultural Policy (CAP) i en svensk kontext. Syftet är att utröna vilka effekter EU-finansierade jordbruksstöd har på jordbruket och huruvida det skapas några motsättningar mellan svensk jordbrukspolicy och CAP. LÄS MER
22. Påverkan på klimat och biologisk mångfald från svensk och importerad quinoa: ett livscykelperspektiv
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Quinoa anses vara en framtidsgröda, och har attraktiva egenskaper så som högt näringsinnehåll och brett användningsområde. I Sydamerika har quinoa odlats i tusentals år. I Sverige odlas quinoa genom företaget Nordisk Råvara. LÄS MER
23. Möjligheterna att skapa resiliens inom livsmedelsproduktionen : En analys av Gävleborgs utvecklingsmöjligheter med livsmedelsproducenters perspektiv
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/MiljövetenskapSammanfattning : Sveriges självförsörjningsgrad av livsmedel har minskat från 75 procent på 90-talet fram till dagens 50 procent, samtidigt minskar landets åkermarker och jordbruksföretagen avvecklas. Sommaren 2018 var en av de varmaste sommarperioder som uppmätts, ett år där en stor del av Sverige drabbades av torka. LÄS MER
24. Continuous leaching of phosphorus from sewage sludge ash
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)Sammanfattning : The global demand for food is increasing. Different nutrients are used to increase growth in agriculture and are thus essential for the world ́s food supply. An important and common nutrient is phosphorus. It can be mined, in the form of phosphate, from phosphate rock. LÄS MER
25. Supply chain effects of utilizing non destructive quality inspection in food production
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälleSammanfattning : Reducing waste and increasing efficiency in food supply chains is important for a sustainable food production. Modified Atmosphered Packaging (MAP) is a method of increasing food durability that requires gas quality and potential gas leakage inspection. LÄS MER