Sökning: "Livsmedelssäkerhet"
Visar resultat 6 - 10 av 86 uppsatser innehållade ordet Livsmedelssäkerhet.
6. Ökade produktionskostnader och krisberedskap : en intervjustudie från ekologiska nötköttsproducenters perspektiv
Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Kriget i Ukraina har bidragit till stora utmaningar för dagens producenter i form av ökade produktionskostnader. Kostnader för insatsvaror, el och drivmedel har skjutit i höjden vilket har bidragit till att lantbrukare tvingats skära ner sin produktion eller i vissa fall lägga ner den helt (LRF 2022b). LÄS MER
7. Redlighet inom livsmedelshantering : en kvalitativ studie av möjliga orsaker till brister avseende redlighet
Magister-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : Under de senaste decennierna har intresset för livsmedelssäkerhet ökat i hela världen och inte minst i Sverige. Redlighet är ett återkommande begrepp i Europaparlamentets och rådets förordningar som förknippas med livsmedelssäkerhet och blev därför genast intressant att titta närmare på och undersöka ifall lagen som stödjer redlighet verkligen följs i verksamheter som hanterar livsmedel. LÄS MER
8. Offentlig kontroll av djurskydd i livsmedelsproduktion : Bedömningsutrymmet för hänsyn vid påfrestande förhållanden för verksamheten
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Juridiska institutionenSammanfattning : I den här uppsatsen behandlas det förvaltningsrättsliga förfarandet offentlig kontroll som utförs i syfte att övervaka efterlevnaden av djurskyddslagstiftningen. Djurhållning i näringsverksamheter som producerar livsmedel med animaliskt ursprung ska kontrolleras rutinmässigt. LÄS MER
9. Activated Carbon for Treatment of Drinking Water - Removal of PFAS, DOC, UV254 and Odor Using Adsorption on Activated Carbon
Master-uppsats, KTH/KemiteknikSammanfattning : Tillgång till rent dricksvatten är en mänsklig rättighet och en viktig del av ett hållbart samhälle. Därför är det viktigt att säkerställa tillgången till samt kvaliteten av dricksvattnet som produceras i Sveriges vattenverk och i vattenverk världen över. LÄS MER
10. Livsmedelsburna zoonoser och framväxande hot : en kunskapsanalys av projekt inom ”The One Health European Joint Programme” (OHEJP)
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : OHEJP är ett EU-finansierat projekt som totalt 22 europeiska länder deltar i. Projektet startade 2018 och förväntas pågå under fem års tid. Projektet syftar till att skapa nya metoder och verktyg för att förbättra samarbetet mellan myndigheter inom sektorerna djurhälsa, folkhälsa och livsmedelssäkerhet. LÄS MER