Sökning: "Livsmedelstillsyn"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade ordet Livsmedelstillsyn.

  1. 1. Branschriktlinjer ur olika perspektiv : en fallstudie om revidering av branschriktlinjer för kontroll av mjölkens kvalitet

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Carin Eriksson; [2023]
    Nyckelord :livsmedelslagstiftning; livsmedelstillsyn; branschriktlinjer; mejeri; obehandlad mjölk;

    Sammanfattning : Betydande delar av den lagstiftning som livsmedelsföretagare har att förhålla sig till är målstyrd, vilket innebär att det för flera lagstiftningsområden finns en flexibilitet kring hur lagkraven ska uppnås. För att underlätta för företagare har flera branscher, bland annat mejeribranschen, tagit fram branschriktlinjer, där det beskrivs hur olika verksamheter kan arrangeras för att möta lagkraven. LÄS MER

  2. 2. Hur kan miljö- och hälsoskyddskontoren i Stockholms län uppnå en bättre samsyn i livsmedelstillsynen?

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Thinh Vo; [2013]
    Nyckelord :samsyn; samverkan; livsmedelstillsyn; livsmedelskontroll; Stockholms län; miljö- och hälsoskyddskontor; miljökontor; kontrollmyndighet; förbättring;

    Sammanfattning : Under 2006 skedde omfattande förändringar i livsmedelslagstiftningen, dels på EU-nivå, dels på nationell nivå. Det nya regelverket blev mindre detaljstyrt och mer inriktat på de mål som ska nås. Mot bakgrund av denna inbyggda flexibilitet ställs högre krav på inte bara livsmedelsföretagare, utan även på inspektörernas kompetens. LÄS MER

  3. 3. Livsmedelstillsyn och Oivahymy : Vasa stads café- och restaurangägares åsikter

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Ida Blåfield; [2013]
    Nyckelord :Oivahymy; livsmedelstillsyn; restaurangägare; åsikter; Vasa;

    Sammanfattning : Bakgrund: Denna uppsats skrevs på uppdrag av Vasa stads miljöavdelning. Livsmedelsinspektörer som arbetar i Vasa upplever att café- och restaurangägare har bristfälliga egenkontrollprogram samt svårt att förstå protokoll som följer inspektioner. Dessutom har en negativ inställning till tillsynsavgifter uppmärksammats. LÄS MER

  4. 4. Vad gör en livsmedelsinspektör egentligen? : en studie om livsmedelsinspektörens yrkesroll sedd ur olika perspektiv

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Åsa Hogmark; [2009]
    Nyckelord :livsmedelstillsyn; yrkesroll ; webbaserade enkäter ; psykosocial arbetsmiljö; kvalitetsarbete; utbildning; food control; profession; web-based surveys; survey-based interviews; quality ;

    Sammanfattning : Aims The aim of this study was to investigate how personnel within food control are regarded from different perspectives and to find the answers to the sub questions:- what is included in the profession of food control?- what are the requirements for personnel within the profession of food control?- how is the profession perceived from different perspectives?- how do personnel within the profession of food control estimate their psycho social working conditions?Method The study included 68 individuals (34 female and 34 male) and was conducted via observations, web-based surveys and survey-based interviews. Conclusion - The study was feasible. LÄS MER

  5. 5. Kommunal tillsyn av gårdsmejerier

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Mattias Eriksson; [2009]
    Nyckelord :kommunal tillsyn; gårdsmejeri;

    Sammanfattning : I Sverige finns det nästan 300 myndigheter som kontrollerar olika delar av livsmedelskedjan från jord till bord. De flesta av dessa myndigheter är kommunala nämnder som genom sina tjänstemän sköter tillsynen av många olika sorters livsmedelsverksamheter. LÄS MER