Sökning: "Locally Produced Food"

Visar resultat 1 - 5 av 71 uppsatser innehållade orden Locally Produced Food.

  1. 1. Förslag på en logistikmodell för ökad sysselsättning inom närproducerad mat – En enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Industriell ekonomi; Högskolan i Gävle/Industriell ekonomi

    Författare :Simon Lundgren; Filip Åkerlind; [2018]
    Nyckelord :Logistikmodell; livsmedelsproducenter; centrallager; lokalproducerat; tredjepartslogistik;

    Sammanfattning : Ett skifte mot ett högre intresse för lokalproducerat livsmedel är i rörelse. Med det ökade intresset höjs också kraven hos producenterna att kunna förse den mängd livsmedel som efterfrågas. LÄS MER

  2. 2. Promoting Sustainable Food Consumption: Redesigning a digital platform for trading of locally produced food

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Kultur och samhälle

    Författare :Clara Lundborg; [2018]
    Nyckelord :Interaction Design; Service Design; Locally Produced Food; Local Food; Food Trading; Sustainability;

    Sammanfattning : Promoting trading of locally produced food is one way to challenge the more conventional way of producing food while contributing to a more sustainable consumption. Through empirical research and design practice closely related to its users, this study has explored the motivational aspects behind trading within the platform and concept of REKO-ring Malmö. LÄS MER

  3. 3. Statliga ideal och vardagens praktik - En pilotstudie om studenters matkonsumtion

    Magister-uppsats, Malmö universitet/Kultur och samhälle

    Författare :Fredrik Cedergren; Thomas Danell; [2018]
    Nyckelord :urban sustainable development; food consumption; social psychology; behavioral theory; qualitative methods;

    Sammanfattning : This essay is firstly a methodological pilot study. We have investigated if qualitative methods, in this case semi-structured interviews and focus group interviews, can be used to complement existing empirical findings about food consumption. LÄS MER

  4. 4. New methods for seed potato production: an investigation into the production and farmer uptake of mini tubers in South Africa

    Master-uppsats, SLU/Department of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Alba Sáez Fernández; [2018]
    Nyckelord :mini-tubers; Chlorophyll fluorescence; Leaf Area Index; small-scale farming;

    Sammanfattning : Potatoes are by far the most produced fresh vegetable crop in South Africa. Remarkably, potato sales represent more than 30% of the turnover in the Fresh Produce Markets (FPM). LÄS MER

  5. 5. Putting Farm-to-School on Sweden’s sustainability menu

    Magister-uppsats, Blekinge Tekniska Högskola/Institutionen för strategisk hållbar utveckling; Blekinge Tekniska Högskola/Institutionen för strategisk hållbar utveckling; Blekinge Tekniska Högskola/Institutionen för strategisk hållbar utveckling; Blekinge Tekniska Högskola/Institutionen för strategisk hållbar utveckling

    Författare :Florentina Kolb; Frank Swinton; Iuliia Solodovnik; Tina Jönsson; [2018]
    Nyckelord :School food; Farm-to-School; Food education; Sustainability; Strategic Sustainable Development; Leadership;

    Sammanfattning : The global food system plays a significant role in the sustainability challenge. One way to approach such a complex problem is to provide a science-based, functional definition of success, and then to find leverage points in the system that can force change. LÄS MER