Sökning: "Lunchvanor"
Visar resultat 1 - 5 av 17 uppsatser innehållade ordet Lunchvanor.
1. Barns frukostvanor- En enkätstudie på svenska fjärdeklassare
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Sammanfattning Bakgrund Frukosten sägs vara dagens viktigaste mål och vara grunden till hälsosamma val. Ungdomar som konsumerar en regelbunden frukost visar på lägre procent kroppsfett och bättre näringsintag. I nuläget vet man inte mycket om hur frukostvanor bland skolbarn i norra Sverige ser ut. LÄS MER
2. Gymnasieelevers lunchvanor i skolan : En kvantitativ studie om lunchvanor har ett samband med huruvida elever upplever sig trötta, motiverade och fokuserade i skolan.
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Tidigare studier som undersökt kostens påverkan på ungdomars kognitiva förmåga och prestation i skolan har visat att tobak, snabbmat och sockersötade drycker har en negativ effekt. Fysisk aktivitet, frukt- och grönsakskonsumtion har visat positiva effekter, likaså att äta frukost och ha en regelbunden måltidsordning. LÄS MER
3. Kost och koncentration : Samband mellan måltider och lågstadieelevers upplevelse av studiekoncentration.
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Mälardalens högskola/Akademin för utbildning, kultur och kommunikationSammanfattning : Syftet var att visa hur frukost- och lunchvanor hos lågstadieelever påverkar deras koncentration och belysa huruvida skolmaten uppfyller kraven som ställs på den utifrån eleverna perspektiv. En kvantitativ forskningsmetod i form av enkäter användes för att ta reda på detta. LÄS MER
4. En återanvändningsbar take away-låda? En studie om konsumenters förväntningar rörande en hållbar take away-låda
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Den utbredda take away-konsumtionen som förekommer i Sverige och världen i stort leder till att det slängs en stor mängd engångsförpackningar. De satsningarna som finns gällande livsmedelskonsumtion och hållbarhet fokuserar i huvudsak på matsvinn och ekologiska livsmedel. LÄS MER
5. Eleverna och skolmaten : En studie om hur lunchvanor påverkar eleverna
Kandidat-uppsats, Institutionen för utbildningsvetenskap (UV)Sammanfattning : Syftet med detta arbete är att undersöka hur elever och lärare uppfattar sambandet mellan lunchsituationen och undervisningen samt vilka faktorer det är som påverkar elevernas lunchvanor. Undersökningen gjordes i form av elevenkäter och uppföljande intervjuer med lärare. LÄS MER