Sökning: "Mältning"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet Mältning.

  1. 1. Problemet med rosa kärnor i maltkorn

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Forest Mycology and Plant Pathology

    Författare :Elin Almén; [2020]
    Nyckelord :Pink kernels; Malting barley; Gushing; Hydrophobins; ns-LTP; Fusarium spp; Rosa kärnor; Maltkorn; Hydrofobiner;

    Sammanfattning : Rosa kärnor används som en indikator för att överskumning, s.k gushing kommer att uppstå på ölbryggerier. För att analysera rosa kärnor görs en okulär analys. Denna har fått kritik för att inte vara tillförlitlig nog att identifiera partier som orsakar gushing. LÄS MER

  2. 2. Antioxidants (avenanthramides, tocopherols and tocotrienols) in different oat (Avena sativa) cultivars before and after malting

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Amanda Alvenäs; [2017]
    Nyckelord :oats; oat cultivars; avenanthramides; tocols; malting;

    Sammanfattning : Interest in oats has increased during recent years because of its health beneficial effects, mainly as foodstuff but also as a pharmaceutical. Oats contain unique phytochemicals, like the oat specific antioxidants called avenanthramides. Oats also contain high levels of unsaturated fatty acids which can lead to oxidation problems during processing. LÄS MER

  3. 3. Prototypframtagning av Mälterianläggning

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Industriell teknik

    Författare :Martin Josefsson; [2016]
    Nyckelord :Examensarbete; Mältning; Malt; Prototypframtagning; Konstruktion;

    Sammanfattning : This thesis describes the development of a maltingplant prototype with the capacity of 1ton per cycle. The Prototype is specifically developed for the use of Korngårdens Humle AB that are investigating the possibility to start malting barley for use in beer. LÄS MER

  4. 4. Design och tillverkning av automatiserat bryggverk

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för kemivetenskap (CHE)

    Författare :Hanna Fernandez; Tova Johansson; Pontus Renholm; Malin Stauber Alfredsson; [2016]
    Nyckelord :Ölbryggning; Arduino; Öl; Bryggverk; Kemiteknik;

    Sammanfattning : Alkoholhaltiga drycker har konsumerats länge i Sverige, idag är öl en av de mest förekommande dryckerna. Med tanke på hur få ingredienser öl innehåller och att smaken trots detta kan varieras i det oändliga är det lätt att förstå att alla delsteg måste genomföras med precision. LÄS MER

  5. 5. Mältningens påverkan på sekundärmetaboliter : med fokus på havre och vete

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Michaela Isoz; [2016]
    Nyckelord :mältning; havre; vete; aminosyror; antioxidanter;

    Sammanfattning : Havre och vete är två av människans mest förädlade spannmål och används världen över. Nya produkter kommer ut på marknaden hela tiden tack vare nya tekniker i livsmedelsindustrin. Mältningsprocessen har länge används inom öl tillverkningen men har utvecklats mer och mer för att få ut nya produkter. LÄS MER