Sökning: "Märta Bäst"
Hittade 5 uppsatser innehållade orden Märta Bäst.
1. The Adoption of Technologies Defined as General Purpose Technologies and Inventions of Methods of Inventing : An Explorative Study of the Adoption of the Immersive Technologies Extended Reality and Digital Twins
Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : This study set out to investigate the adequacy of the prevailing theoretical models regarding technology adoption when it comes to the adoption of revolutionary technologies characterised as general purpose technologies (GPTs) and inventions of methods of inventing (IMIs). With the ever-increasing speed of technology development, we will likely experience more frequent implementations and adoption of GPTs and IMIs. LÄS MER
2. Lite snack och mycket verkstad : En studie om vilka verktyg som kan hjälpa restauranger att bli mer hållbara
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/FöretagsekonomiSammanfattning : Klimatkrisen är en svår utmaning som alla på planeten tillsammans måste försöka att lösa. En av de branscher som idag har en stor negativ påverkan på klimatet är restaurangbranschen där verksamheterna främst arbetar med livsmedel, vilket har påvisats bidra till en stor mängd växthusgasutsläpp. LÄS MER
3. A study in design of covers for self help books concerning depression
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och Informationsteknik; Linköpings universitet/Tekniska högskolanSammanfattning : Studiens syfte var att utforska hur bokomslag för självhjälpsböcker inom kategorin depression bör formges för att passa den specificerade målgruppens perspektiv och ämnets karaktär. Syftet besvarades med hjälp av fyra frågeställningar. Inledningsvis undersöktes teori och målgruppens preferenser i en förstudie. LÄS MER
4. Färskhetens dilemma : En deskriptiv studie om hållbarhet i korv- och hamburgerbröd
Kandidat-uppsats, Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Uppsatsen grundar sig i det dilemma brödtillverkarna ställs inför med krav på minskade tillsatser, samtidigt som konsumenten skall erbjudas säkra produkter av god kvalitet, och hållbarhet. Korv- och hamburgerbröd bakat med vete är produkter vilka i normala fall, förlorar sin färskhet snabbt. LÄS MER
5. Reduktion av vikt och hull hos överviktiga ponnyer i träning
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Övervikt bland hästar är idag ett vanligt förekommande problem. Kunskapen om hästars övervikt är ofta bristfällig hos hästägare vilket leder till att de överutfodrar sina hästar. Att ha kontroll på hästens vikt är nödvändigt för att kunna avgöra om hästen ökar eller minskar sin vikt. LÄS MER