Sökning: "Måltid historia"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden Måltid historia.

  1. 1. Menyernas historia: dåtid, nutid och framtid : En studie i svenska menyer mellan 1950–2017

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Cornelia Söderström; Henrik Ginell; [2017]
    Nyckelord :À la carte; history; menu design; meal; Sweden; Meny; à la carte; historia; måltid; Sverige.;

    Sammanfattning : Hur menyer utformas idag är inte ett ämne som uppmärksammats i Sverige då en hel del fakta kring detta saknas, detta och vårt intresse för menyer lade grunden för denna uppsats. I den här uppsatsen har menyer från 1950-talet och framåt studerats med fokus på färger, bilder, typsnitt, språk och kvalitet på papper för att ta reda på hur restaurangen utformar sina menyer. LÄS MER

  2. 2. Äta för att lära? : - pedagogers uppfattning om sambandet mellan mat och koncentration i förskola och skola.

    Kandidat-uppsats, Specialpedagogiska institutionen

    Författare :Cecilia Hammarström; Camilla Jagefeldt; [2008]
    Nyckelord :Food; pre-school; school; attention deficits; “a school for all”; pedagogic meals.; Mat; förskola; skola; koncentrationssvårigheter; en skola för alla; pedagogiska måltider.;

    Sammanfattning : Syftet med detta arbete är att undersöka vilken uppfattning pedagoger i förskola och skola har om sambandet mellan mat och koncentration. Anser de att mat har en betydelse för barns förmåga att delta i de verksamheter de befinner sig i? För att barn och vuxna skall orka vara delaktiga i sociala sammanhang och kunna vara koncentrerade krävs en näringsriktig kost. LÄS MER