Sökning: "Måltidsmodellen"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet Måltidsmodellen.

  1. 1. Skolmåltidens utmaningar : En undersökning om hur en offentlig måltidsorganisation arbetar till att främja elevernas skolmåltidsintag

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Alexandra Frenning; [2022]
    Nyckelord :Måltidsmodellen; SkolmatSverige; komplexitet; avgiftsfri skolmåltid; måltidsintag;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. ”Det är bra stämning, alla är glada och jag kan njuta av denna stund.” -Ungdomars berättelser och enkätsvar om skolmåltidsmiljön

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Annie Berndtsson; Carl Hansson; [2021-08-30]
    Nyckelord :Högstadieelever; Matsal; Upplevelse och Miljö;

    Sammanfattning : Sverige införde skolmåltider för över 100 år sedan. Idag är de här måltiderna lagstadgade så att näringsriktiga och kostnadsfria luncher ska kunna serveras till alla barn på lika villkor. I det här examensarbetet utforskas ungdomars upplevelser gällande miljön i skolmatsalen och hur den påverkar måltidsupplevelsen. LÄS MER

  3. 3. Mål för att förebygga undernäring inom äldreomsorgen En kvalitativ innehållsanalys av kostpolicydokument

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Linda Aideborn; [2021-08-30]
    Nyckelord :Undernäring; Måltidsmodellen; Äldreomsorg; kostpolicydokument;

    Sammanfattning : Livslängden ökar bland de äldre och alltflerdrabbas av olika besvär såsom skörhet, försämrad rörelseförmåga men även andra sjukdomar.Undernäringen är ett stort problem inom äldreomsorg och karaktäriseras som ett bristande tillstånd mellan energibalansen och nedbrytningsprocessen som regleras av sjukdom samt åldrande. LÄS MER

  4. 4. Varför äts maten inte upp?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Yuriko Fujita Friedrich; [2020-08-05]
    Nyckelord :Den medvetna måltiden; FAMM; matsvinn; måltidsprocessen; tallrikssvinn;

    Sammanfattning : Cirka en tredjedel av maten i världen idag slängs som matsvinn och detta anses som en stor problematik inom hållbar utveckling. I slutet på 2019 kom ut remissen med de reviderade råden om måltider på sjukhus. I remissen läggs det särskilt tonvikt på personcentrerade måltider samt miljö och hållbarhet. LÄS MER

  5. 5. FAMM i vården : En kvalitativ studie av måltiden vid Sveriges universitetssjukhus

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Christofer Mannerstråle; [2020]
    Nyckelord :Måltid; Vården; Måltidsmodellen; FAMM; Måltidsupplevelse;

    Sammanfattning : .... LÄS MER