Sökning: "MAT BEHOV"
Visar resultat 16 - 20 av 309 uppsatser innehållade orden MAT BEHOV.
16. ”Så vardagligt men ack så viktigt” : En enkätstudie om matsituationer i förskolan
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan Dalarna/Institutionen för lärarutbildningSammanfattning : Denna studie behandlar matsituationer i förskolan och syftar till att utveckla den kunskap som finns om pedagogers erfarenheter och föreställningar kring dessa. Utifrån studiens syfte har tre frågeställningar formulerats vilka behandlar pedagogernas beskrivningar av matsituationernas organisering, pedagogers förhållnings- och tillvägagångssätt samt vilka möjligheter och utmaningar som finns. LÄS MER
17. Hjälpmedel för laryngektomiopererade
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : Vid insjuknande i allvarlig cancer i struphuvudet kan struphuvudet behöva elimineras för att säkra en frisk framtid. Cancer i struphuvudet kommer till stor del från rökning och alkoholkonsumtion. I Sverige är genomsnittsåldern 69 år och 80% av patienterna är män. Det uppkommer drygt 175 nya fall per år i Sverige. LÄS MER
18. Självförsörjandehus : Byggnader som förlitar sig helt på självförsörjning och bevarar miljön
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för Urbana Studier (US)Sammanfattning : Medan människorna längtar efter utvecklingen ökar antalet byggnader som byggs på global skala vilket leder till en ökning av energiförbrukningen och detta leder i sin tur till en ökning av nedgrävda utsläpp. Konsekvensen blir klimatförändringar som påverkar i hög grad individens sociala, hälsa och ekonomiska status. LÄS MER
19. Hur mycket organohalogener får vi egentligen i oss? En studie av total koncentration organohalogener i lax, sill och torsk : How much organohalogens do we really ingest? A study of total concentrations of organohalogens in salmon, herring, and cod
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för temaSammanfattning : Studies have shown high concentrations of organohalogens in lipid-rich foods, such as fish, which is believed to be the main source of human exposure to persistent organic pollutants (POPs) via food consumption. There are methods for measuring total organohalogens in, for example, water, but no standardized methods for food. LÄS MER
20. Från plats till plats
Magister-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för arkitektur och byggd miljöSammanfattning : I en tid när vi ser ett ökande intresse för arbetsflexibilitet, ett större behov av lokalt producerad mat och ett växande intresse för natur och friluftsliv. Samt i ljuset av det, för första gången på överskådlig tid en ökande inflyttning till landsbygden. LÄS MER