Sökning: "Macroalgae"

Visar resultat 6 - 10 av 40 uppsatser innehållade ordet Macroalgae.

  1. 6. Commercialization of New Food Sources : The Case of Macroalgae

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle

    Författare :Arvid Löfving; John Wall; [2022]
    Nyckelord :Macroalgae; Business model; Value proposition; Value chain; Business ecosystem; New food sources; Aquatic Cultivation;

    Sammanfattning : Purpose - Macroalgae has sprung up and become one of the most promising new food sources. With its high nutritional value and sustainable cultivation process, it holds a crucial part in sustainable transformation. LÄS MER

  2. 7. Biogödningsmedel från sjögräs och tång : Ekonomiska förutsättningar att ersätta handelsgödsel

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Lisaveta Rudaya; Madeleine Skantz; [2022]
    Nyckelord :Seaweed; beach-wrack; commercial fertilizer; sustainable agriculture; circular economy; phosphorus; nitrogen; biofertilizer; Sjögräs; tång; släke; handelsgödsel; hållbart jordbruk; cirkulär ekonomi; fosfor; kväve; biogödsel;

    Sammanfattning : Världsbefolkningens tillväxt sätter stort tryck på livsmedelsproduktionen. För att bemöta den ökande efterfrågan på mat förbrukas stora mängder handelsgödsel i syftet att stimulera tillväxten hos grödor och öka jordbruksmarkens bördighet. LÄS MER

  3. 8. Impact from Sargassum macroalgae on energy content in biogas, Grenada

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Alexander Klimkowicz Nordin; Elin Svensson; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : This study is part of the Minor Field Studies programme and includes a project carried out in Grenada in the spring of 2022. Grenada is one of several countries affected by the huge amounts of Sargassum macroalgae that has infested marine areas and coasts in the last decade. This has resulted in environmental, social and economic problems. LÄS MER

  4. 9. Possibilities of three Swedish wild grown macroalgae : a study of three wild grown macroalgae in Swedish water,Saccharina latissima, Ulva lactuca and Palmaria palmata, andthe potential of uses in aspect of nutrition

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Lisa Andersson; [2021]
    Nyckelord :Macroalgae; Ulva lactuca; Saccharina latissima; Palmaria palmata;

    Sammanfattning : Macroalgae are an important energy source in several parts of the world and the popularity of algae has increased because of the specific properties. Due to the good gelling properties of macroalgae, algae derived products such as alginates can be used as additives commonly used as stabilizers in several food items. LÄS MER

  5. 10. Seaweed as a future food : a nutritional perspective with focus on seaweed aquaculture in Scandinavia

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Robin Lukic; [2021]
    Nyckelord :Edible seaweed; sugar kelp; Scandinavian seaweed aquaculture; nutrients; toxic metals; food processing; food safety regulation; IMTA;

    Sammanfattning : Edible seaweeds or macroalgae have been a staple food for many centuries in parts of East Asia and have recently started to gain attraction in Europe. Seaweed aquaculture is a well-established food production system in many East Asian countries but has only recently started in Scandinavia. LÄS MER