Sökning: "Malin Lindgren"
Visar resultat 21 - 25 av 41 uppsatser innehållade orden Malin Lindgren.
21. BVC-sjuksköterskans hälsofrämjande arbete mot övervikt och fetma
Magister-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärdSammanfattning : Bakgrund: Barn har rätt till stöd som möjliggör en god hälsa och sjuksköterskor inom barnhälsovården (BVC-sjuksköterskor) ska arbeta hälsofrämjande genom ett stödjande och vägledande arbetssätt. En tidig identifiering av viktproblem är väsentlig eftersom åtgärder bör implementeras under tidig barndom. LÄS MER
22. Another Failed State in the Gulf of Aden : Applying scenario-planning methodology on piracy in the Gulf of Aden
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, FörsvarshögskolanSammanfattning : The Gulf of Aden holds one of the strategic chokepoint along the important Eurasian maritime trade route. On both sides of the Gulf of Aden lie countries in need of political stability. In the south lies Somalia, one of the worlds longest failed states and hosts of pirates violently disrupting maritime trade in the region. LÄS MER
23. Effekter av fysisk aktivitet hos personer med kroniska ryggsmärtor : En litteraturöversikt
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Avdelningen för omvårdnadSammanfattning : .... LÄS MER
24. Lärarna och strålning : Gymnasielärarnas inställningar, arbetsförutsättningar och handlingar när det gäller joniserande strålning
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktikSammanfattning : Detta är en studie som undersöker lärares inställningar kring området joniserande strålning samt hur de upplever arbetsförutsättningarna inom detta område. Studien tar även upp skillnader mellan nya och gamla kursplaner (Lpf94 och Gy11) och läromedel i fysik och biologi analyseras. LÄS MER
25. Stärkelsers funktion som konsistensgivare vid olika temperaturer i pulversoppa : en experimentell kvantitativ studie
Kandidat-uppsats, Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : More often consumers demand instant dry soup that can be prepared with a water temperature below 100o C, which is currently not possible, because the dry soup becomes too thin when using water with a lower temperature. In this study, various kinds of starch studies were made to optimize the starch used in the existing product to make it more viscous at both high and low temperatures. LÄS MER