Sökning: "Maria Mann"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden Maria Mann.

  1. 1. Specialist nurses’ Compassion Fatigue and related factors in the aftermath of COVID-19 : A correlation survey

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för omvårdnad

    Författare :Maria Spinola Pulido; Caroline Krylborn; [2023]
    Nyckelord :Compassion Fatigue; Compassion Satisfaction; Professional Quality of Life Scale; Perceived Organizational Support; turnover intention; Intensive Care Nurses; Nurse Anaesthetist; Empatitrötthet; medkänslatillfredsställelse; Professional Quality of Life Scale; upplevd organisatoriskt stöd; intention till egenuppsägning; Intensivvårdssjuksköterska; Anestesisjuksköterska.;

    Sammanfattning : Background: Intensive Care and Anaesthetists Nurses are, through their profession and the COVID-19 pandemic, predisposed to suffering from Compassion Fatigue (CF). CF develops as stressors exceed the ability to cope with the demands of caring and has been associated with organisational factors. LÄS MER

  2. 2. Ledarkultur, medledarskap och kompetensutveckling : En kvantitativ enkätstudie av medarbetares och chefers uppfattningar vid en statlig myndighet

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Pedagogiska institutionen

    Författare :Maria Erixon; [2023]
    Nyckelord :Kollektivt lärande; mandat; organisatoriskt lärande.;

    Sammanfattning : Organisatoriskt lärande och kompetensutveckling har blivit viktiga komponenter i dagens organisationer. Detta på grund av att den tekniska utvecklingen bidragit till att dagens organisationer är under ständig förändring. Detta har i sin tur lett till att det krävs nya förhållningssätt till befintliga roller. LÄS MER

  3. 3. SCHOOL FOOD SERVICE QUALITY : A quantitative study about Food Service Professionals’ and parents’ expectations

    Master-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Maria Trymell; [2021]
    Nyckelord :quality; school-food; quality-index; service-quality; food-habits; parents; Food-Service-Professionals; Food-staff; kvalitet; skolmat; kvalitetsindex; servicekvalitet; matvanor; föräldrar; måltidspersonal;

    Sammanfattning : Background School meals have been seen to promote healthy dietary habits and social equality, in children, if parents are involved. The positive effects in the design of a sustainable school food service system come from a two-way communication between Food Service Professionals (FSP), and parents. LÄS MER

  4. 4. Uppfattad skaderisk hos friidrottare på landslagsnivå : En enkätstudie

    Master-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för idrotts- och hälsovetenskap

    Författare :Maria Mereman; [2019]
    Nyckelord :track and field; injury risk; perceived injury risk; athletic injuries; friidrott; skaderisk; uppfattad skaderisk; idrottsskador;

    Sammanfattning : Aim Recent studies of Swedish track and field athletes have shown that there is a substantial risk of injury. None of these studies have investigated the potential role of how athletes perceive their injury risk, and how it may play a part in the occurrence and prevention of sport injures. LÄS MER

  5. 5. Födoämnesöverkänsligas uppfattningar om att äta ute : Efter införandet av krav på information om 14 allergener

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Maria Molin; Marie Wikberg; [2016]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Födoämnesöverkänslighet påverkar många aspekter av vardagen och kan leda till sociala begränsningar och försämrad livskvalitet. Sedan 13 december 2014 finns EU-lag på att information om 14 allergener ska lämnas muntligt eller skriftligt på café och restaurang. LÄS MER