Sökning: "Mat i USA"

Visar resultat 1 - 5 av 24 uppsatser innehållade orden Mat i USA.

  1. 1. Bra mat på äldre dar : En litteraturstudie om äldre patienters måltidsupplevelser.

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

    Författare :Edvin Sjöberg; [2021]
    Nyckelord :Mealtime experience; nutrition; wellbeing; geriatrics; self-care  ; Måltidsupplevelse; nutrition; välbefinnande; geriatrik; egenvård;

    Sammanfattning : Att förebygga ohälsa och att stärka det friska är centralt för att stödja ett hälsosamt åldrande. Missnöjdhet med måltidsupplevelsen är en bidragande orsak till lågt näringsintag, något som i sin tur är en riskfaktor för undernäring. LÄS MER

  2. 2. Matsvinnets klimatavtryck och kostnad inom grundskola i Hallsbergs kommun  – samt jämförelse med andra kommuners matsvinn ochåtgärder för minskning.

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Tony Karlsson; [2021]
    Nyckelord :Matsvinn; Klimatpåverkan; Hallsbergs kommun; Grundskola;

    Sammanfattning : Om klimatbelastningen från matsvinn och matavfall skulle betraktas som ett lands klimatpåverkan skulle matsvinn inneha en tredje plats i världen efter Kina och USA. I Sverige serverar grund- och gymnasieskolans måltidsverksamheter cirka 1,3 miljoner måltider om dagen. LÄS MER

  3. 3. Klimatpåverkan och näringstäthet för mjölk och växtbaserade alternativ : – en scoping review

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Karin Karlsson; Amalia Palenius; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Mjölk är ett livsmedel i fokus till följd av den tilltagande debatten om hållbar mat och vegetabiliska alternativ till animalier. Mjölk är ett näringsrikt livsmedel med en central del i den svenska kosten, och det är därför viktigt att veta hur mjölken förhåller sig till de miljömål som finns. LÄS MER

  4. 4. Tillämpning av blockchain inom food supply chain management

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för informationssystem och –teknologi

    Författare :Basit Kazimi; [2019]
    Nyckelord :Blockchain; food supply chain management; Blockchain; livsmedelskedjan;

    Sammanfattning : Background: As a result of food supply chain management, we have access to fresh food from all around the world. But there are some encounters that food supply chain has to deal with. The E. coli outbreak in the US is an illustrative of a widespread problem faced by the food supply chain. LÄS MER

  5. 5. Community Supported Agriculture” i Sverige : Modellens bidrag till ett hållbart livsmedelssystem

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Tom Källgren; Olof Nordling; [2019]
    Nyckelord :Community Supported Agriculture; sustainable agriculture; sustainable development; Community Supported Agriculture; andelsjordbruk; hållbart jordbruk; hållbar utveckling;

    Sammanfattning : Runtom i världen finns många modeller, mål och visioner för en hållbar utveckling, och många av dessa kan kopplas till jordbruk. Livsmedelsproduktion är en av de viktigaste industrierna vi har och är även källan till en stor del av utsläpp, färskvattenanvändning, övergödning och annan problematik kring miljö, ekonomi, levnadsvillkor och mycket mer. LÄS MER