Sökning: "Mat och Dryck"

Visar resultat 1 - 5 av 91 uppsatser innehållade orden Mat och Dryck.

  1. 1. Familjens påverkan på omvårdnaden: Jordanska sjuksköterskors erfarenheter

    Kandidat-uppsats,

    Författare :Karl Dahlberg; Martin Kjellman; [2019-08-16]
    Nyckelord :Semistrukturerade intervjuer; sjuksköterskor; familjens påverkan på vården; familjecentrerad vård; mellanöstern; omvårdnad;

    Sammanfattning : Familjen är en oundviklig del i vården och i tidigare forskning ses brist på studier som belyser sjuksköterskors uppfattning om familjens roll i vården. Föreliggande studie är genomförd i Jordanien i syftet att belysa sjuksköterskans uppfattning om familjens roll och dess påverkan på omvårdnadsarbetet i Jordanien. LÄS MER

  2. 2. Måltidsupplevelsen inom äldreomsorgen -inte bara mat. En kvalitativ studie på ett särskilt boende i Västra Götalandsregionen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Emma Hemmingberg; Frida Tell; [2019-08-14]
    Nyckelord :Brukare; FAMM; hälsa; måltid; äldre;

    Sammanfattning : Program: Kostekonomi med inriktning mot ledarskapNivå: GrundnivåHandledare: Cecilia Magnusson SporreExaminator: Anna PostAntal sidor: 41 sidor (inklusive bilagor)Termin/år: Vt 2019.... LÄS MER

  3. 3. STRATEGIER SOM PERSONER MED MIGRÄN ANVÄNDER FÖR ATT HANTERA SINA VARDAGSAKTIVITETER

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för neurovetenskap och fysiologi

    Författare :Malin Rutgersson; Anna-Lena Snickars; [2019-06-03]
    Nyckelord :Migraine disorder; strategies; activities of daily living;

    Sammanfattning : Bakgrund: Prevalensen för migrän är 10 % hos män och 17 % hos kvinnor i Sverige. Migrän är en neurologisk sjukdom med symptomer som illamående, kräkningar, överkänslighet mot ljud och ljus och kognitiva svårigheter. LÄS MER

  4. 4. Måltidssituationen på två Äldreboenden

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Charlotte Benjaminsson; Josefine Marklund; [2019-03-20]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Kandidatuppsats, 15 hpKostekonomprogrammet, 180 hpHandledare: Hillevi PrellExaminator: Kerstin BergströmDatum: september 2009.... LÄS MER

  5. 5. E-commerce and its Effects on Commercial Real Estate and F&B : Space Conversions, the Optimal Meeting Place and Future Expectations on Development in Stockholm CBD

    Master-uppsats, KTH/Fastigheter och byggande; KTH/Fastigheter och byggande

    Författare :Hedda von Heideken; Nina Höglund; [2019]
    Nyckelord :E-commerce; Retail; Food and Beverage; Meeting Place; Market Analysis; E-handel; Detaljhandeln; Mat och Dryck; Mötesplats; Marknadsanalys;

    Sammanfattning : People are becoming more digital today, and are spending the majority of their time behindscreens. Because of this, the importance to socialize have become more prominent. In thisdigital era, more businesses are establishing online. A structural reformation in the retailmarket is inevitable. LÄS MER