Sökning: "Mat och Dryck"

Visar resultat 11 - 15 av 123 uppsatser innehållade orden Mat och Dryck.

  1. 11. "Blott Sverige svenska krusbär har" : En kvalitativ studie om nation branding av svensk måltidskultur

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för marknadsföring (MF)

    Författare :Jogér Sebastian; [2022]
    Nyckelord :turism; måltidsturism; marknadsföring; måltidskultur; kultur; mat; foodie; nation branding; storytelling; profilering;

    Sammanfattning : This candidate thesis contains a qualitative study of how Sweden markets its gastronomicculture internationally through nation branding. The study was conducted through adeductive research approach. Through nation branding, Sweden has become the new, littlestar on the gastronomic world scene. LÄS MER

  2. 12. Måltidsmiljöns betydelse för personer med demenssjukdom: en allmän litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för hälsa, vård och välfärd

    Författare :Osman Mariam; Okbay Searet; [2022]
    Nyckelord :General litterature reviw; health; mealenvironment and people with dementia; Allmän litteraturöversikt; hälsa; måltidsmiljö och personer med demenssjukdom;

    Sammanfattning : Bakgrund: Måltidsrelaterade svårigheter förekommer hos personer med demenssjukdom. Måltidsrelaterade svårigheter bidrar till att personerna inte får ett optimalt intag av mat och dryck. Det är viktigt att sjuksköterskan har kunskap om måltidsmiljöns betydelse för att främja hälsa hos personer med demenssjukdom. LÄS MER

  3. 13. Attracting tourists with the use of local food : Using a multiple case study to investigate the role of local food in the marketing of tourist destinations in the UK

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknik

    Författare :Anna Söderström; [2022]
    Nyckelord :local food; culinary tourism; uk; destination marketing; food and drink; British food; dmc; dmo; lokal mat; matturism; Storbritannien; destinationsmarknadsföring; mat och dryck; brittisk mat;

    Sammanfattning : Tourism is one of the largest sectors in the world, contributing to one in ten jobs globally and 10% of the global GDP. However, the climate is facing many challenges and the tourism sector must become more sustainable. LÄS MER

  4. 14. Stationen i stadsrummet : landskapet runt Stockholms tunnelbanestationer

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Författare :Simon Bunse; [2022]
    Nyckelord :landskap; stad; station;

    Sammanfattning : Stockholms Stad beskriver i sin översiktsplan att stadens attraktivitet är viktig, inte bara för Stockholm utan också för dess funktion som motor för hela Sverige. Man ser utmaningar kring framtida transportinfrastruktur - gång, cykel och kollektivtrafik, och också att stadsbyggandet ska utvecklas ur ett socialt, hållbart perspektiv, med god kvalitet och god arkitektur. LÄS MER

  5. 15. PAH-frisättning från gjutjärnsledningar : En fallstudie över PAH-föroreningen i Björklinge år 2021

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Luft-, vatten- och landskapslära

    Författare :Caroline Hillforth Ahlqvist; [2022]
    Nyckelord :Polyaromatic hydrocarbons PAH ; contamination; cast iron pipes; corrosion resistance; coal tar; bitumen; drinking water; Uppsala Vatten; Björklinge; Polyaromatiska kolväten PAH ; förorening; gjutjärnsrör; korrosionsskydd; stenkolstjära; bitumen; dricksvatten; Uppsala Vatten; Björklinge;

    Sammanfattning : Under våren 2021 upptäcktes förhöjda halter av polyaromatiska kolväten (PAH) i Björklinges dricksvattennät. Då ett vattenprov taget hos användare påvisade halter som låg över Livsmedelsverkets gränsvärden och källan till föroreningen inte identifierats, rekommenderades hushållen i Björklinge att inte använda kranvattnet till mat och dryck under en period. LÄS MER