Sökning: "Mat- och dryckeskombinationer"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden Mat- och dryckeskombinationer.

  1. 1. Mat och dryck i kombination : Betydelsen av gemensamma grundsmaker och aromatisk likhet för balans och harmoni

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Sofia Jismark; Sofia Ragnarsson; [2019]
    Nyckelord :Mat- och dryckeskombinationer; balans och harmoni; aromatisk likhet; smak och arom;

    Sammanfattning : Bakgrund: Att kombinera mat och dryck handlar i hög grad om att uppnå balans och harmoni. För att välsmakande kombinationer ska uppnå balans och harmoni måste hänsyn tas till grundsmaker, textur och liknande aromer samt kontraster och likheter i kombinationen. LÄS MER

  2. 2. Konsten att kombinera mat och te

    M1-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Lina Jonsved; Daniel Rittberg-Schein; [2013]
    Nyckelord :aromer; flavours; grundsmaker; munkänsla; te;

    Sammanfattning : Enligt modellen för Robert J. Harringtons sensoriska pyramid finns det tre faktorer att ta hänsyn till beträffande mat och dryck i kombination. Dessa innefattar grundsmakernas påverkan, texturens roll samt betydelsen av flavours. LÄS MER