Sökning: "Mat- och dryckeskombinationer"
Hittade 2 uppsatser innehållade orden Mat- och dryckeskombinationer.
1. Mat och dryck i kombination : Betydelsen av gemensamma grundsmaker och aromatisk likhet för balans och harmoni
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Att kombinera mat och dryck handlar i hög grad om att uppnå balans och harmoni. För att välsmakande kombinationer ska uppnå balans och harmoni måste hänsyn tas till grundsmaker, textur och liknande aromer samt kontraster och likheter i kombinationen. LÄS MER
2. Konsten att kombinera mat och te
M1-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : Enligt modellen för Robert J. Harringtons sensoriska pyramid finns det tre faktorer att ta hänsyn till beträffande mat och dryck i kombination. Dessa innefattar grundsmakernas påverkan, texturens roll samt betydelsen av flavours. LÄS MER