Sökning: "Matavfallshantering"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet Matavfallshantering.
1. Evaluating the potential of circular food waste management : A focus on insect feed utilization
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Approximately a third of all food produced globally is thrown away, causing both unnecessary environmental impact and unnecessary costs for producers and consumers. Food waste occurs in all steps in the supply chain, from primary production to retail stores, restaurants, and households. LÄS MER
2. Växthusgasutsläpp från fluglarvskompostering med den amerikanska vapenflugan (Hermetia illucens)
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : .... LÄS MER
3. Avfallskvarnar i Norra Djurgårdsstaden
Kandidat-uppsats, KTH/Industriell ekologiSammanfattning : Idag står hushållen för den största mängden matavfall och att minska denna mängd är av stort nationellt intresse, varav målsättningen i Sverige, i enlighet med FN, är att matavfallet ska halveras till år 2030. Med anledning av detta är det av stort intresse att utveckla metoder för matavfallssortering. LÄS MER
4. Matavfallshantering
Kandidat-uppsats, KTH/Maskinkonstruktion (Inst.)Sammanfattning : I dag verkar både företag och regering för att skapa bättre förutsättningar för vår miljö. Ett sätt att göra detta är genom återvinning av förbrukat material. Många kommuner ägnar sig redan idag åt insamling av matavfall som bl.a. LÄS MER
5. Hållbar matavfallshantering inom restaurang
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Det är viktigt att förebygga uppkomsten av matavfall, men det matavfall som trots allt uppstår måste tas omhand på bästa sätt. När det gäller restaurangsektorn kan restaurangägaren ta sitt stöd i miljöbalken, avfallsförordningen samt med lokala avfallsföreskrifter. LÄS MER