Sökning: "Matens väg"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden Matens väg.
1. Mer vegetarisk mat och mindre matsvinn- en undersökning om elevers kunskap och idéer i årskurs 7.
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Minskat matsvinn och lägre köttkonsumtion är två aktuella aspekter för att skapa hållbarare måltider. Livsmedelsverket rekommenderar mer vegetarisk mat och minskad mängd kött för skolmåltider. LÄS MER
2. Vart tar maten vägen? : En undersökning om tre- till sexåringars föreställningar om matens väg genom kroppen
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet/Institutionen för pedagogiska studierSammanfattning : Syftet med denna undersökning är att ta reda på hur barns föreställning om matens väg genom kroppen skiljer sig åt. I undersökningen jämförs barn i tre- till fyra och fem- till sex årsåldern, närmare beskrivet barn födda 2010 och 2012. LÄS MER
3. Gestaltningsförslag för en skolgård på Zanzibar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Sammanfattning : Uppsatsen presenterar ett gestaltningsförslag för skolgårdsmiljön i Green Canteen, ett projekt under Arkitekter utan gränser. Green Canteen drivs av företaget Mair+Weber och syftar till att bygga en ny matkantin till SOS Barnbyn på Zanzibar. Nuvarande kantin är undermålig. LÄS MER
4. Hållbar utveckling, ska det vara så svårt att förstå? : Pedagogers undervisning om ämnet i förskolan
M1-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för utbildningsvetenskap (UV)Sammanfattning : Utifrån litteratur kan man läsa om vad hållbar utveckling innebär och att det är ett komplext ämne. Det finns däremot inte mycket information som visar på hur man inom förskolans verksamhet arbetar med hållbar utveckling. LÄS MER
5. Den Goda Vägen : Kostråd och måltidsförslag för anställda vid ett väg- och anläggningsföretag
Magister-uppsats, Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Den vuxna befolkningen tillbringar en stor del av sin vakna tid på arbetet och situationen där har en ansenlig inverkan på energiintag och energiförbrukning. Bra kosthållning är viktigt för de anställdas hälsa och säkerhet och kan leda till minskad sjukfrånvaro och färre olyckor. LÄS MER