Sökning: "Mathematics in cooking"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden Mathematics in cooking.

  1. 1. ”Det står en deciliter och nu säger du 100 milliliter till mig, vad ska jag ha?”  - En kvalitativ observationsstudie om hur elever arbetar med recept i ämnet Hem- och konsumentkunskap.

    M1-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

    Författare :Magdalena Eriksson Klockare; [2020]
    Nyckelord :Subject language; Cooking practice; Recipe reading; Ämnesspråk; Matlagning; Receptläsning;

    Sammanfattning : Background Recipes have a major focus in the practical work in Home Economics. Pupils need subject knowledge to be able to turn theoretical instructions into practical action. LÄS MER

  2. 2. Matematik i ämnet matlagning : Hur förändra elevernas attityd till matematik på Restaurang- & Livsmedelsprogrammet

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet/Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap (from 2013)

    Författare :Fredrik Svanberg; [2014]
    Nyckelord :Integrated; mathematic; cooking; teaching methods; Ämnesinfärgning; matematik; matlagning; pedagogiskt arbete;

    Sammanfattning : Most of my 16 students show a negative attitude towards mathematics and have difficulty understanding why they need mathematics to work as cooks. Their lack of knowledge has a negative effect on their work in the kitchen because they cannot master relatively simple mathematical solutions. LÄS MER

  3. 3. Matematik : Hur motivera elevens lärande i köksmatematik?

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet/Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap (from 2013)

    Författare :Carl Irebro; [2014]
    Nyckelord :Mathematics in cooking; Adult Education - Restaurant; motivation; Köksmatematik; Vuxenutbildning - Restaurang; motivation;

    Sammanfattning : In Adult Education-Restaurant students often have a negative attitude towards the subject of math. Often mathematics is associated with what experiences the students had of this subject in elementary school - experiences that many times reduce the motivation for the same that is so frequent in the catering industry, in different contexts. LÄS MER