Sökning: "Matkonsumtion"

Visar resultat 16 - 20 av 60 uppsatser innehållade ordet Matkonsumtion.

  1. 16. Multidimensional sustainability labels in the Swedish food sector : A study on consumer perception

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Ida Stenberg Forsberg; Carolina Nordström; [2020]
    Nyckelord :Sustainability labelling; Food sector; Sustainability; Multidimensionality; Consumer perception; Sustainable food consumption; Hållbarhetsmärkning; Livsmedelsindustrin; Hållbarhet; Multidimensionalitet; Konsumentuppfattning; Hållbar matkonsumtion;

    Sammanfattning : Sustainability labels play an important role as information providers in the food sector. They serve consumers with information regarding a product’s sustainability performance and shows whether the product is compliant with certain rules and regulations. LÄS MER

  2. 17. Presentation av mer klimatsmarta alternativ för livsmedelsprodukter : Design och utvärdering av ett scannerbaserat system

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Anna Eckernäs; Ella Klara Westerlund; [2020]
    Nyckelord :Hållbar matkonsumtion; Livsmedels klimatavtryck; Digital beteendeförändring; ;

    Sammanfattning : Av den genomsnittlige svenskens klimatavtryck utgörs 25% av livsmedelskonsumtion. Alla livsmedel är dock inte likvärdiga i sitt avtryck. Det finns därför utrymme för en mer hållbar konsumtion genom val av livsmedel. LÄS MER

  3. 18. Hållbar matkonsumtion och den sociala kontextens roll -En kvalitativ studie om studenters upplevelser kring hur matkonsumtionen påverkas ur ett hållbarhetsperspektiv när de träder in i ett nytt fält

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap

    Författare :Jennifer Lindberg Jonsson; Rebecka Ödqvist; [2020]
    Nyckelord :Capital; Field; Consumption; Green consumption; Ecological consumption; Students; Kapital; Fält; Hållbar konsumtion; Student; Ekologisk konsumtion; Hållbar konsumtion;

    Sammanfattning : The aim of this essay is to study what influences university students' sustainable food consumption when entering a new field. It will be interesting to study the extent to which students’ sustainable food consumption is characterized by previous experiences from growing up, and new experiences that arise with the entry into the new field. LÄS MER

  4. 19. Service Design for a Sustainable Food Consumption : Bridging Gaps between the Food Source and the Kitchen

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Wiktor Bjellebeck; Sebastian Peldius; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : The client of this thesis is Electrolux and the department Electrolux Innovation. The supervisors from the company are Camila Serpa Soares and Tove Chevalley. LÄS MER

  5. 20. Planering av en landbaserad odling av Ulva intestinalis på norra Öland

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Sarah Petersson; Ebba Larsson Regnström; [2020]
    Nyckelord :Ulva intestinalis; Enteromorpha intestinalis; algal cultivation; sustainable development; Ulva intestinalis; Enteromorpha intestinalis; Öland; algodling; hållbar utveckling;

    Sammanfattning : Ulva intestinalis är en fotoautotrof grönalg som är utspridd i stora delar av världen och har ett flertal användningsområden, däribland som matråvara samt som biobränsle. Matindustrin står idag för en fjärdedel av världens utsläpp av växthusgaser. För att FN:s globala mål ska uppnås innan år 2030 måste dessa utsläpp minska. LÄS MER