Sökning: "Maträtt"

Visar resultat 1 - 5 av 20 uppsatser innehållade ordet Maträtt.

  1. 1. Det står i receptet!! : -Svårigheter med att tolka recept i skolämnet Hem- och konsumentkunskap

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Institutionen för samhälle, kultur och identitet (SKI)

    Författare :Peter Gustafsson; [2023]
    Nyckelord :Aritmetik; Hem- och konsumentkunskap; recept; receptlitteracitet; transfer;

    Sammanfattning : Recept förekommer ofta i undervisningen inom ämnet hem- och konsumentkunskap. Men det är inte helt utan problem som eleverna möter receptet. Det finns mycket som eleverna måste kunna för att de ska kunna använda recepten och omvandla det till en maträtt. LÄS MER

  2. 2. En kartläggning av kännedom och kunskap gällande allergener på pizzerior i Kristianstads kommun

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ali Fakhro; [2022]
    Nyckelord :Allergener; matallergi; pizzeria; Kristianstad; rutiner;

    Sammanfattning : Allergener är ämnen som orsakar matallergi, även kallat födoämnesallergi. Denna typ av allergi kan orsaka allvarliga symptom, varav det allvarligaste är anafylaktisk chock som kan leda till allvarliga konsekvenser. Det finns lagstiftning som klargör hur informationen till konsumenterna ska se ut. LÄS MER

  3. 3. Bildens betydelse för tolkning av ett recept

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Fakulteten för lärande och samhälle (LS)

    Författare :Camilla Renevall; [2020]
    Nyckelord :hem- och konsumentkunskap; bild; multimodalt lärande; Lärobok; Läromedel;

    Sammanfattning : Studiens syfte är att undersöka hur bilder i läromedels receptdel i ämnet hem- och konsumentkunskap genom sitt upplägg och sin design utgör en instruktion till hur en maträtt, bakverk eller annat som ska tillagas. Jag använde mig av en kvalitativ undersökningsmetod. LÄS MER

  4. 4. Trick me if you can : Påverkas konsumentens betalningsvilja och generella gillande av en maträtt beroende på en menys semantiska utformning och tallrikens form?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Clara Thorsén; Claudio Virgili; [2019]
    Nyckelord :sensorik; sensorisk marknadsföring; marknadsföring; konsumentbeteende;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. En jämförelse av två måltidssystem på ett sjukhus med fokus på energiintag : En kvantitativ studie

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Maria Glassbrook; Sofia Högbom; [2018]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: I vården är undernäring vanligt förekommande. Konsekvenserna av undernäring är t.ex. försämrat sjukdomstillstånd samt längre liggtider och högre vårdkostnader. LÄS MER