Sökning: "Matspjälkning"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade ordet Matspjälkning.

  1. 1. Finns det vatten inuti vår kropp? : Förskolebarns tankar om vattnet inuti människokroppen och dess betydelse och funktion

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet/Institutionen för pedagogiska studier

    Författare :Jessica Johansson; [2018]
    Nyckelord :Barns tankar; matspjälkning; människokroppen; vatten;

    Sammanfattning : The aim of the study was to investigate pre-school children's thoughts of the water in the human body. Data was collected by qualitative interviews. The interviews have been supplemented by letting children draw the way of the water on human silhouettes. LÄS MER

  2. 2. Vart tar maten vägen? : En undersökning om tre- till sexåringars föreställningar om matens väg genom kroppen

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet/Institutionen för pedagogiska studier

    Författare :Josefine Johansson; [2016]
    Nyckelord :digestive system; preeschool; the bodys internal organs; children; matspjälkning; förskola; kroppens inre organ; barn;

    Sammanfattning : Syftet med denna undersökning är att ta reda på hur barns föreställning om matens väg genom kroppen skiljer sig åt. I undersökningen jämförs barn i tre- till fyra och fem- till sex årsåldern, närmare beskrivet barn födda 2010 och 2012. LÄS MER

  3. 3. Pelle och Alf- en faktasaga om matspjälkningen. : Material om matspjälkningen för årskurs 2-3.

    M1-uppsats, Akademin för ekonomi, samhälle och teknik

    Författare :Sandra Nyström; Veronica Blom; [2014]
    Nyckelord :digistive; Lgr11; independent work; development; research; biology; Matspjälkning; Lgr11; självständigt arbeta; utvecklingsarbete; forskning; biologi;

    Sammanfattning : Syftet med detta utvecklingsarbete var att skapa ett intresse, en motivation och nyfiken för biologin och matspjälkningen hos elever i årkurs 2-3 där eleverna på självständigt, roligt, varierande och lustfullt sätt kan skapa sig och utveckla kunskaper om matspjälkningen. Materialet består av en elevbok om matspjälkning i form av en faktasaga, bilder, frågor och praktiska övningar. LÄS MER

  4. 4. Biokemisk och immunologisk karaktärisering av pepsin-spjälkade mjölkallergener

    Master-uppsats, Institutionen för biologisk grundutbildning

    Författare :Kristoffer Jonasson; [2013]
    Nyckelord :Food allergy; pepsin; digestion; cow milk; IgE; ImmunoCAP; Födoämnesallergi; pepsin; matspjälkning; komjölk; IgE; ImmunoCAP;

    Sammanfattning : Milk allergens were digested by allowing them to flow through a chromatography column, where pepsin was conjugated to the stationary phase of the column. The allergen fragments were then characterized both biochemically, by using SDS-PAGE and gel permeation chromatography, and immunologically, by examining their reactivity to IgE and monoclonal antibodies. LÄS MER

  5. 5. Kan artefakter i form av begrepp synliggöra mer kunskap? : En studie om elevers föreställningar om matspjälkningen.

    M1-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Alexandra Robertsson; Jessica Schultz; [2012]
    Nyckelord :Artefakter; medierat lärande; matspjälkning; naturvetenskap; vardagsspråk;

    Sammanfattning : I en studie av Granklint Enochson Elevers föreställningar om kroppens organ och kroppens hälsa utifrån ett skolsammanhang (2008) når hälften av eleverna i årskurs nio upp till målen för biologi om matspjälkningen. Samtidigt visar en statistisk undersökning att 90 procent av eleverna når målen för biologi i de nationella proven. LÄS MER