Sökning: "Matsvinn"
Visar resultat 1 - 5 av 164 uppsatser innehållade ordet Matsvinn.
1. Varför äts maten inte upp?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Kandidatuppsats 15 hp Program:Kostekonomi med inriktning mot ledarskapNivå:GrundnivåHandledare:Cecilia Magnusson SporreExaminator:Anna PostAntal sidor:47 (inklusive bilagor)Termin/år:VT2020.... LÄS MER
2. Måltidsvärdar på sjukhus
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Kandidatuppsats 15 hpProgram: Kostekonomi med inriktning mot ledarskapNivå: GrundnivåHandledare: Cecilia Magnusson SporreExaminator: Mia PrimAntal sidor: 42Termin/år: Vt/2020Nyckelord: måltidsvärd, sjukhusmåltiden, individanpassad måltid,personcentrerad måltid.... LÄS MER
3. Hur kommuniceras den hållbara skolmåltiden?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Kandidatuppsats 15 hpProgram: Kostekonomi med inriktning mot ledarskapNivå: GrundnivåHandledare: Hillevi PrellExaminator: Anna PostAntal sidor: 32 sidor (inklusive bilagor)Termin/år: VT 2020Nyckelord: Grundskolebarn, hållbara måltider, skolmåltider, sociala medier.... LÄS MER
4. En studie om hur livsmedelsbutiker arbetar för att minska matsvinnet
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Matsvinn är ett globalt problem som bidrar till ett onödigt resursutnyttjande som genererarstora mängder utsläpp av växthusgaser. Detta bekymmer skulle kunna förhindras, elleråtminstone minskas, genom ett arbete på långt lägre nivå, såsom i de enskildalivsmedelsbutikerna. LÄS MER
5. A Missed Steak: A Study of the Value Added by Dynamic Best-before Labels
Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : I mogna industrier prioriteras ofta verkningsgrad och processen snarare än själva produkten. Detta innebär att dessa industrier anpassar sig långsamt när de externa förhållandena skiftar. Exempel på sådan industri är Sveriges köttindustri. Denna präglas av stor klimatpåverkan, även stora mängder matsvinn. LÄS MER
