Sökning: "Matsvinn"
Visar resultat 16 - 20 av 235 uppsatser innehållade ordet Matsvinn.
16. Elevers perspektiv på livsmedelsförvaring : -En enkätstudie bland elever i årskurs 8-9
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Sammanfattning Bakgrund: Korrekt förvaring av livsmedel är avgörande för att bibehålla matens kvalitet och förhindra att livsmedel blir dåligt. Dåliga livsmedel kan påverka vår hälsa negativt. En korrekt livsmedelsförvaring bidrar till ett minskat matsvinn och en hållbar utveckling. LÄS MER
17. Modeling Sustainable Distribution of Surplus Food in Sweden Using System Dynamics
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)Sammanfattning : Surplus food is defined as food that necessarily is not used for its main purpose. This type offood can either become absolute food waste or go towards human consumption, animal feed, oranaerobic digestion. There are many ways for surplus food to be distributed since there are severalaspects to look at when doing this. LÄS MER
18. Business Model Innovation for a Foodtech Startup : Solving Food Waste Using Real Time Spoilage Indicator
Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : Food, an essential to human existence is also a major contributor to negative environmental and social impact due to the complexity of the food system, current ways of working of the stakeholders and consumer behaviour. This thesis deals with one such food product, fresh meat which has a high carbon footprint due to extensive land and water usage during production. LÄS MER
19. Livsmedelsbutikers frukt- och grönsakssvinn : En kvalitativ intervjustudie om orsaker och åtgärder till matsvinn i livsmedelsbutiker
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Ungefär en tredjedel av all mat som produceras från alla delar i leveranskedjan slängs, trots att 870 miljoner av värdens invånare svälter. Samtidigt orsakar matsvinn omfattande växthusgasutsläpp och kostar samhället stora summor pengar. LÄS MER
20. Supply chain effects of utilizing non destructive quality inspection in food production
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälleSammanfattning : Reducing waste and increasing efficiency in food supply chains is important for a sustainable food production. Modified Atmosphered Packaging (MAP) is a method of increasing food durability that requires gas quality and potential gas leakage inspection. LÄS MER