Sökning: "Meal environment"

Visar resultat 1 - 5 av 107 uppsatser innehållade orden Meal environment.

  1. 1. Evaluation of novel climate-friendly feed for Nile tilapia in Tanzania

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Vilma Johansson; [2023]
    Nyckelord :Black soldier fly; novel fish feed; circular aquaculture; sub-Sahara aquaculture; greenhouse gas emissions; LCA; Nile tilapia;

    Sammanfattning : Tanzania is a country located in sub-Sahara Africa by the Indian Ocean. Tanzania's aquaculture sector is small but has the potential to grow. As the population grows, so does the demand for food. Nile tilapia is the most cultured fish in Tanzania due to its hardiness, fast growth and tolerance to many environmental conditions. LÄS MER

  2. 2. PERSONER MED DEMENSSJUKDOM -UPPLEVELSER AV MÅLTIDSMILJÖN : En allmän litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för hälsa, vård och välfärd

    Författare :Sundus Isse Nur; Shukri Osman Hussein; [2023]
    Nyckelord :Dementia; Experience; Meal environment; Nursing home; Demenssjukdom; Måltidsmiljö; Upplevelse; Äldreboende;

    Sammanfattning : Bakgrund: Personer med demens upplever ofta undernäring. När den obotliga sjukdomen fortskrider leder den till förlust av kognitiva förmågor. En väsentlig förmåga för människor är förmågan att äta och dricka men på grund av demens utvecklar personer med demens svårigheter att äta och dricka. Dessa ökar risken för undernäring. LÄS MER

  3. 3. Måltidsmiljöns betydelse för personer med demenssjukdom : En allmän litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för hälsa, vård och välfärd

    Författare :Efrem Desta Tesfai; Shahpoor Mumand; [2023]
    Nyckelord :Demenssjukdom; malnutrition; matintag; måltidsmiljö; vårdpersonal.;

    Sammanfattning : Background: Dementia is a collective name for various diseases that lead to changes in memory, thinking ability, emotional functions, language, and the ability to act. Previous research describes that people with dementia have difficulty interpreting thirst and hunger and are therefore more likely to suffer from dehydration and other illnesses. LÄS MER

  4. 4. ”Smaka. Men jag har gjort det, ändå säger de smaka.” : En kvalitativ studie om förskollärares uppfattning av måltidsmiljön, barns delaktighet och autonomi, samt barns uppfattning av sin delaktighet och autonomi vid måltiden i förskolan.

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Halmstad/Akademin för lärande, humaniora och samhälle

    Författare :Michelle Stevens; Marie Storm Falkvåg; [2023]
    Nyckelord :Preschool teacher; Children; Mealtime environment; Participation; Autonomy; Childhood Sociological Perspective; Thematic analysis; Förskollärare; Barn; Måltidsmiljö; Delaktighet; Autonomi; Barndomssociologiskt perspektiv; Tematisk analys;

    Sammanfattning : Syftet med studien är att genom intervjuer synliggöra hur förskollärare uppfattar måltidsmiljön, barns delaktighet och autonomi samt hur barn uppfattar sin delaktighet och autonomi vid måltidssituationen i förskolan. Då uppfattningar om delaktighet och autonomi undersöktes utgick vi från det barndomssociologiska perspektivet och eftersom vi ville synliggöra de uttalanden som var mest frekventa och bärande i intervjuerna användes tematisk analys. LÄS MER

  5. 5. Positiv förstärkning i samband med träning och hantering av höns inför blodprovstagning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Henny Hägerdal; [2023]
    Nyckelord :fjäderfä; höns; välfärd; försöksdjur; träning; positiv förstärkning;

    Sammanfattning : The welfare of laboratory animals is an important issue that has gained more and more attention in society. Laying hens (Gallus Gallus Domesticus) is one of the species that is used in animal testing. LÄS MER