Sökning: "Meal history"
Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden Meal history.
1. Urban activation through food : Stockholm’s new food destination
Magister-uppsats, KTH/Urbana och regionala studierSammanfattning : Responding to the needs of a rapidly growing urban population, Stockholm is investing in multiple urban development projects, one of which being Slatkthusområdet, the so-called meatpacking district located in the southern area of the city. Atrium Ljungberg, the Swedish developer responsible for a big parcel of the land in the area, envisions making the slaughterhouse district into an attractive destination for business, society and people in search of cultural life. LÄS MER
2. Att sylta eller inte sylta : En analys av fermenteringsmetoder beskrivna i svenska kok- och hushållsböcker under perioden 1736 - 1920
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Historiskt sett har fermenteringsmetoder främst använts för livsmedelskonservering, och därmed i överlevnadssyfte. Idag växer intresset för fermentering men utifrån nya intresseområden såsom för det ökade näringsinnehållet och metodernas smakförhöjande egenskaper. LÄS MER
3. Häktena Örebro och Karlstads hantering av religiös kost. : En studie i behovet av religiöst betingad kost inom kriminalvården.
Kandidat-uppsats, Karlstads universitetSammanfattning : The purpose of this study is to examine the correctional facilities in Örebro and Karlstad, and how they handle the demand for a religiously conditioned diet. Food and drink are perhaps the most central aspects of all people’s lives. Every single person must eat, regardless of health, age and social status. LÄS MER
4. Kompakt skåning mot platt västerbottning : En studie om kavring och tunnbröd i Malmö och Umeå
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Bröd är något människan har ätit länge och som setts som en basvara. Det har också varit en statussymbol förr i tiden då det främst var kungligheter som hade tillgång till de finaste bröd av vete. Numera är bröd något de flesta äter till vardags samt till högtid, hemma och på restaurang. LÄS MER
5. Menyernas historia: dåtid, nutid och framtid : En studie i svenska menyer mellan 1950–2017
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Hur menyer utformas idag är inte ett ämne som uppmärksammats i Sverige då en hel del fakta kring detta saknas, detta och vårt intresse för menyer lade grunden för denna uppsats. I den här uppsatsen har menyer från 1950-talet och framåt studerats med fokus på färger, bilder, typsnitt, språk och kvalitet på papper för att ta reda på hur restaurangen utformar sina menyer. LÄS MER